Tips

Eenvoudige en uitbreidbare muziekspeler

Nightingale valt op in de zee van muziekspelers door zijn eenvoud en mogelijkheid om de software uit te breiden met allerlei extra functionaliteit.
[download_file]Er zijn tig muziekspelers beschikbaar en Nightingale is daar één van. Het programma heeft een fraaie interface, laat zich makkelijk bedienen, kan overweg met slimme afspeellijsten en is bovendien uitbreidbaar met behulp van add-ons. Voldoende om je te boeien? Probeer deze gratis speler dan gewoon even uit.

Nightingale, beschikbaar voor zowel Mac OS X, Linux als Windows, laat zich probleemloos installeren. Op het einde van de rit moet je wel even attent zijn. Je wordt namelijk gevraagd aan te geven wat je vaste muziekmap is en of het programma die voortaan ook automatisch op nieuwe muziekbestanden moet scannen. In een volgende stap biedt Nightingale aan om al een handvol add-ons mee te installeren, met name SoundCloud, MLyrics, SHOUTcast, Last.fm en mashTape. Veel systeembronnen vereisen deze add-ons niet en ze maken er het programma alleen maar veelzijdiger op – dus waarom niet?

Van elke song kun je de begeleidende metadata opvragen en dankzij de meegeleverde plug-in krijg je tevens de liedjestekst te zien. Indien die niet beschikbaar blijkt, kan je via een Web Search altijd nog zelf op zoek gaan naar de lyrics. Als je dat wenselijk acht kun je een ingebouwde equalizer inschakelen om de audio wat op te peppen.

Naast klassieke afspeellijsten ondersteunt Nightingale ook ‘slimme afspeellijsten’. Op basis van de door jou ingestelde criteria zal het programma dan automatisch ook alle nieuwe songs aan die afspeellijst toevoegen, voor zover ze tenminste aan die criteria voldoen.

De standaard achtergrond van Nightingale is een fraai grijs, maar de interface is skinnable en online vind je een reeks ‘feathers’ (lees: skins) waarmee je het uitzicht met een paar muisklikken op smaak brengt. Naast het handvol meegeleverde add-ons kun je op de site ook terecht voor extra extensies, waaronder een tooltje om afspeellijsten naar diverse formaten te exporteren of om informatie over de afgespeelde artiest direct op te halen uit Wikipedia.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business