Tips

Enpass Portable: al je wachtwoorden op een stick

Om klassieke wachtwoordmanagers op al je toestellen te kunnen gebruiken, dien je de software overal te installeren. Enpass Portable doet het anders door gebruik te maken van een USB-stick.
[download_file]Enpass Portable is een wachtwoordmanager die je niet moet installeren en op een USB-stick kan bewaren. Download de software, pak het gezipte bestand uit en kopieer de Mac- of Windows-folder naar een USB-stick.

De eerste maal dat je Enpass Portable start, wordt je gevraagd om een map te kiezen waarin alle wachtwoorden en andere informatie bewaard zal worden. Indien je al gebruik maakte van de desktopversie van de tool kan je in het volgende venster kiezen om je data te herstellen. In het andere geval kan je op ‘Creëer nieuwe’ klikken.

Enpass zal je hierna vragen om een hoofdwachtwoord in te stellen. Zorg ervoor dat dit paswoord lang en moeilijk genoeg is, aangezien al je gegevens met behulp van dit wachtwoord zullen worden beveiligd.

Hierna kan je beginnen met het toevoegen van nieuwe items. Enpass heeft automatisch rubrieken aangemaakt waartussen je kan kiezen. Je logingegevens van Facebook kan je bijvoorbeeld onder ‘Inloggen’ plaatsen, terwijl je bankkaartnummer thuis hoort bij ‘Creditcard’.

Per item kan je een titel opgeven en de gegevens die nodig zijn om in te loggen. Beschik je niet over een veilig en moeilijk wachtwoord? Klik op het tandwielicoontje en je kan een moeilijk te kraken wachtwoord generen.

Om je logingegevens automatisch in te laten vullen in je browser dien je eveneens de juiste browserextensie te installeren. Bij Chrome dien je bijvoorbeeld naar de Web Store te gaan. Zoek naar ‘Enpass’ en kies voor ‘Toev. aan Chrome’ om logingegevens en andere informatie automatisch te laten invullen in de browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business