Tips

Zo stream je video van pc naar smart tv met VLC

Tot voor kort kon je op de populaire mediaspeler geen filmpjes casten naar je smart TV of Chromecast. Nu is dat wel mogelijk, en ik toon je hoe.

Vroeger had je een externe tool nodig om lokale beelden te sturen naar je Chromecast of slimme televisie. Videostream, bijvoorbeeld, is een gratis Chrome-app waarmee je eenvoudig een filmpje kan casten. We kunnen echter een handjevol redenen verzinnen waarom je liever VLC Media Speler zou gebruiken. Sommigen hebben immers Chrome niet ingesteld als standaardbrowser, en VLC is door zijn gebruiksvriendelijkheid en universele compatibiliteit de populairste videostreamer ter wereld.

Toch was het tot voor kort niet mogelijk om de oranje-witte kegel te koppelen met je slimme televisie. Een recente update maakt daar komaf mee. We tonen je hoe.

Disclaimer: deze update is nog niet vlekkeloos en er kunnen dus eventueel bugs optreden, afhankelijk van je toestel en bestandsformaat. De ontwikkelaars bij VLC zijn hiervan op de hoogte en proberen dit zo snel mogelijk te fiksen.

Stappenplan

Download allereerst de laatste versie van VLC Media Speler. Afhankelijk van je systeem kies je voor de 32– of 64-bitvariant. Nadat je de installatie hebt voltooid, open je het programma. Leg ook je (slimme) tv aan, als dat nog niet gebeurd is. Of, als je net zoals ik voor een budgetvriendelijke optie kiest, plug dan je Chromecast in.

Klik daarna op Video > Renderer > Scan. VLC zal in je netwerk op zoek gaan naar toestellen waarnaar het beelden kan casten.

Open Video > Renderer opnieuw. Als alles goed is, staat je smart tv nu in de lijst. Klik daarop.

Open een videobestand in VLC (Media > Open) en druk op de Play-knop links onderaan. Er zal een venstertje te voorschijn komen met een certificaat. Selecteer View certificate en druk daarna op Accept permanently als je voor altijd komaf wilt maken met dit venster.

 

Als alles correct is verlopen, wordt je videobestand nu gecast naar je televisie. Je kan nu gewoon de vertrouwde knoppen in je mediaspeler gebruiken om bijvoorbeeld te pauzeren of het volume aan te passen. Wil je later opnieuw beelden sturen naar je tv, dan hoef je enkel nog te scannen en verbinden. Het certificaat zal niet meer komen piepen op je scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business