Tips

Laatste strohalm bij internetproblemen: zo reset je je netwerk

Wanneer al je pogingen om je netwerkverbinding te herstellen falen, blijft er maar één optie over: een volledige reset van je netwerk.

Microsoft rolde tezamen met de verjaardagsupdate van Windows 10 een nieuwe functie uit die je in staat stelt om je netwerkinstellingen volledig opnieuw in te stellen. Indien je netwerkconnectieproblemen ervaart en klassieke oplossingen niet werken, is deze optie ideaal.

Voor je begint

Alvorens je aan de slag gaat met het volledig opnieuw instellen van je netwerkinstellingen, moet je je goed bewust zijn van wat de functie in Windows doet. Je netwerk resetten, gaat een stuk verder dan simpelweg je netwerkdrivers uitschakelen en weer inschakelen. Alle netwerkdrivers worden van je computer verwijderd en Windows start je pc opnieuw op. Hierna probeert Windows alle drivers opnieuw te installeren. Je huidige methode om op het internet te geraken, zal hierdoor niet langer werken. Daarom is het verstandig om de juiste drivers voor je wifi-adapter bij de hand te houden. Houd er eveneens rekening mee dat een eventuele VPN-dienst waarschijnlijk niet meer zal werken na de reset.

[related_article id=”220368″]

Een netwerkreset biedt een laatste oplossing. Alvorens je tot deze handeling overgaat, probeer je dan ook best alle basisoplossingen uit. Zo kan je handmatig je drivers uit- en inschakelen en je computer tijdelijk op vliegtuigstand zetten. Bovendien bevat Windows een probleemoplossingstool. Open de instellingen van je computer en ga naar ‘Netwerk en internet’. Onder ‘Status zie je ‘Probleemoplossing voor netwerke’n staan. Klik daar op en doorloop de stappen. Mogelijks geeft Windows je via deze weg meer inzicht over wat de netwerkproblemen op je pc veroorzaakt.

Reset

Indien je netwerkproblemen aanhouden, zit er niets anders op dan een reset uit te voeren. Open hiervoor de instellingenapp van Windows en ga wederom naar ‘Netwerk en internet’. Onder ‘Status’ klik je op ‘Netwerk opnieuw instellen’. Windows waarschuwt je dat al je netwerkadapters verwijderd worden en dat je netwerksoftware mogelijks opnieuw moet installeren. Klik op ‘Nu opnieuw instellen’ en vervolgens op ‘Ja’ om de reset uit te voeren. Je computer wordt nu opnieuw gestart.

Normaal gezien start Windows je computer weer op, waarna je niet onmiddellijk een netwerkverbinding hebt. Windows heeft enkele seconden nodig om je connectie via ethernetkabel te herstellen. Indien je van wifi gebruik maakt, moet je het netwerkwachtwoord weer invullen. Bovendien vraagt Windows je wederom of je wilt dat je toestel zichtbaar is op het netwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business