Tips

Ontdek welke toestellen met je netwerk verbonden zijn

Wil je weten welke toestellen er met je netwerk verbonden zijn? Een IP-scanner helpt je uit de brand.

Steeds meer alledaagse toestellen verbinden met het internet. Wie het overzicht verliest over zijn slimme toestellen, kan een IP-scanner gebruiken om te achterhalen welke verbonden toestellen er op zijn netwerk zitten. Wij zijn fan van Advanced IP Scanner, dat je hier gratis kan downloaden.

Advanced IP Scanner heeft een eenvoudige interface met een grote ‘Scannen’-knop. Wanneer je daarop klikt, zoekt de software je netwerk af naar toestellen die met het internet zijn verbonden. Het tooltje geeft de naam, het IP-adres, de fabrikant en het MAC-adres voor ieder apparaat op je netwerk.

Wil je een taak uitvoeren op een bepaald toestel, dan selecteer je de juiste rij en klik je op ‘Bewerkingen’. Je kan Wake on LAN gebruiken, het toestel uitschakelen, of de bestanden op het apparaat bekijken. Let er hierbij wel op dat het apparaat correct is geconfigureerd. Wake on LAN moet je op iedere computer afzonderlijk inschakelen en bestanden op een andere computer kan je pas zien wanneer je de juiste login opgeeft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business