Tips

7 redenen om de iPhone 12 nu meteen te kopen

120 Hz display nieuwe iPhones
Nog niet zeker over de aankoop van de nieuwe iPhone 12? Dit zijn de beste redenen waarom je echt niet langer moet twijfelen.

Dat de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro geweldige toestellen zijn is duidelijk, maar is het de moeite om voor een upgrade te kiezen als je al een vorige generatie in je bezit hebt? En wat als je huidige smartphone ondertussen enkele jaren oud is? Hieronder vind je de beste redenen die wij konden bedenken om vandaag nog een iPhone 12 aan te schaffen.

1. Verbeterde batterijduur

Batterijduur is jarenlang een gevoelig punt geweest bij iPhone-gebruikers. Wat je ook deed, de batterij leek nooit even lang mee te gaan als bij andere smartphones. Gelukkig vond Apple dat het tijd was om hier iets aan te doen met de iPhone SE 2020. Deze had simpelweg de beste batterijduur ooit gezien op een iPhone en de nieuwe iPhone 12 is van plan om die trend door te zetten, zodat je van ‘s ochtends tot ‘s avonds op pad kan gaan zonder te hoeven bijladen. 

2. Nieuwe processor 

Dankzij de nieuwe A14 Bionic chipset, is de iPhone 12 een pak sneller dan vorige generatie en dat ga je overal merken als je de smartphone in je handen hebt. Scrollen doorheen webpagina’s gaat belachelijk vlot en apps (waaronder ook games) zullen sneller laden én beter draaien. Als je de haperingen van je huidige telefoon beu bent, dan moet je gewoon vandaag nog aanschaffen

3. Betere camera én extra lens

De camera van een smartphone wordt steeds belangrijker en Apple heeft zich daar in het verleden steeds op gefocust. Je kan dan ook niet anders dan kwalitatieve beelden verwachten. De iPhone 12 heeft twee camera’s aan de achterkant en dat is meteen dubbel zoveel als bij de iPhone XR. Het gaat om twee 12 megapixel camera’s, een met een 26 mm (f/1.8 diafragma) en een van 13 mm (f/2.4) die je in staat stelt om wide-angle foto’s te maken. Vooraan vinden we nog een derde 12 megapixel camera die nu ook 4K 60 FPS opnames kan maken, net als de rest. Wie dus indruk wil maken met zijn vakantiefoto’s weet waar hij terecht kan.  

Apple iPhone 11 camera test

4. LiDAR

Met de intrede van een LiDAR-scanner op de iPhone 12 Pro brengt Apple een hele reeks nieuwe toepassingen naar zijn populaire smartphone. LiDAR is de afkorting voor light detection and ranging en gebruikt lasers voor verschillende doeleinden. Zo maakt de sensor bokeh-foto’s nog beter. Kan je de scherpte/diepte van je portretten of gewone foto’s nog beter instellen en zijn AR-apps nog efficiënter te gebruiken op je iPhone 12.

5. iOS 14

Wie nog een oude iPhone heeft die stilaan alle ondersteuning aan het verliezen is van Apple en de verschillende app-ontwikkelaars, zal stilaan moeten toegeven dat het tijd is om over te stappen op een nieuwer toestel. Met de release van iOS 14 is er geen beter moment om dat te doen. Het nieuwe besturingssysteem van Apple is voorzien van een verzameling kleine en grote tweaks die je het leven een pak makkelijker gaan maken. 

Nieuw in het besturingssysteem is de app-bibliotheek. Je hebt nu al je apps bij elkaar op 1 pagina, in de juiste categorie gerangschikt. Weg met die tientallen pagina’s vol appicoontjes. De donkere modus is eindelijk aangekomen en fotobewerking gaat een pak vlotter dan voordien. Siri is ook een pak slimmer geworden. Zo neemt Siri nu niet meer heel je scherm in beslag, maar zien we het herkenbare icoontje rechtsonderaan. Hadden we trouwens al gezegd dat apps tot twee keer sneller laden dan voordien? Reden genoeg dus om voor iOS 14 te kiezen.

iPhone 12 Pro

6. iPhone 12 komt in nieuwe kleuren

Specificaties en software zijn leuk, maar het oog wil ook wat en daarom is de iPhone 12 deze keer beschikbaar in enkele nieuwe kleuren. De tijden van enkel zwart en wit zijn al lang voorbij. Dit jaar kan je voor de nieuwe iPhone kiezen in Midnight Blue, Product RED en een lichtgroene kleur. Bij de iPhone 12 Pro gaat het om Pacific Blue en Gold. Maar in wezen zijn die kleuren bijna hetzelfde.

7. Direct beschikbaar

Waar we voordien enkele weken moesten wachten tot de nieuwste iPhone hier bij ons beschikbaar was, krijgen we hem nu gewoon op hetzelfde moment als de fans in de Verenigde Staten. Wie snel is kan hem vandaag misschien kopen met een korting tijdens Black Friday.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business