Tips

Netflix kijktip: Night on Earth

Night on Earth is een prachtige documentaire die toont wat er in de wereld gebeurt wanneer we ’s nachts in ons bed liggen.

De natuur bevat vele wonderen, waarvan de mensheid nog een groot deel moet ontdekken. Doorheen de jaren zijn we al vaak getrakteerd op schitterende documentaires die al die wonderbaarlijke taferelen op magistrale wijze in beeld brengen. Één van de absolute topreeksen in dit genre is BBC’s Planet Earth I & II, die door veel mensen als één van de beste televisieprogramma’s ooit gemaakt wordt beschouwd.

Maar ook op Netflix kan de natuurdocumentaireliefhebber zeker aan zijn trekken komen. Doordat Disney de rechten beschikt over National Geographic, investeert Netflix zelf in het maken van documentaires. En dat ze dat goed kunnen, toonden ze al met de documentaire Our Planet die vorig jaar uitkwam, en waarvoor ze de legendarische Richard Attenborough van BBC wisten te strikken om de audio in te spreken.

Wild nachtleven

In het begin van dit jaar kwam de docuserie Night on Earth. Deze documentaire doet op zijn beurt dan weer iets unieks. Ze focust zich namelijk volledig op het nachtleven van onze fauna en flora. De docu bestaat uit 6 afleveringen, die ons naar alle uithoeken van de planeet brengen, van de Afrikaanse savannes naar de Noordpool tot de bodem van de oceanen.

Elke amateurfotograaf weet dat het alles behalve een sinecure is om ’s nachts kwaliteitsvolle beelden te maken. De filmcrew moest dan ook gebruik maken van technologische hoogstandjes om de docu mogelijk te maken. Op open vlaktes volstond het om gebruik te maken van maangevoelige camera’s. Maar niet overal ter wereld komt het maanlicht er even goed door. In junglegebieden moest er daarom vaak ook overgeschakeld worden op infraroodcamera’s. In de aparte stand-alone aflevering Night on Earth: Shot in the Dark zien we meer in detail hoe de filmcrew te werk ging. Zeker ook een aanrader als je de documentaire hebt uitgekeken!

Als voorsmaakje enkele van de unieke beelden uit de documentaire:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business