gratis

8 gratis apps waarmee je gemakkelijk kan internetbellen met vrienden en familie. Thuis zitten betekent dus zeker niet dat je geen contact kan hebben met de mensen.

Advertentie

We zitten met z’n allen thuis. Dat betekent minder sociaal contact met vrienden, familie en collega’s. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Er zijn vandaag de dag genoeg digitale oplossingen om toch in contact te blijven met je dierbaren. Dat kan gewoon door te bellen via internet of door te videobellen. In dit lijstje vind je 8 gratis applicaties waarmee je eveneens gratis via internet kan bellen en videobellen.

WiFi of 4G?

Het grote voordeel van bellen via internet is dat alle apps beschikbaar zijn voor smartphone, tablet en computer. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een actief WiFi-netwerk of 4G-netwerk. Maar we gaan er van uit dat dat geen probleem is. Een extra voordeel van internetbellen is dat je geen enkele belminuut van je herlaadkaart of abonnement hoeft te gebruiken. Het enige verbruik is je internetpakket. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je WiFi-netwerk als je gaat bellen via internet.

8 gratis apps

De lijst van mogelijkheden is enorm. Maar om je toch het beste van het aanbod te geven hebben we een alternatieve keuze gemaakt los van het veelgebruikte Messenger of WhatsApp. Ook via Snapchat, Viber of Google Duo is het handig bellen. Meer daarover in onderstaand lijstje.

FaceTime

gratis

Gemaakt voor alle Apple toestellen. Heb je een iPhone, iPad of Mactoestel? Dan staat FaceTime automatisch geïnstalleerd. Het nadeel daarvan is dat je alleen tussen Apple-toestellen kan communiceren. Maar voor Apple-gebruikers is dit de beste keuze.

Download hier FaceTime.

Google Duo

Google Duo is in feite de directe tegenhanger van FaceTime. De app staat standaard geïnstalleerd op Android-toestellen maar heeft als voordeel dat ook Apple-gebruikers van Google Duo kunnen profiteren. Zo krijg je een kruisbestuiving en moet je geen rekening houden met verschillende merken.

Download hier Google Duo voor iOS en Android.

Facebook Messenger

Zitten al je familieleden en/of vrienden al op Facebook? Dan kan je ze eventueel ook rechtstreeks bereiken via Facebook Messenger. De app geeft je zowel de mogelijkheid om te audiobellen als met videobeelden erbij. Helaas is de videokwaliteit bij Messenger redelijk laag en ligt het verbruik via 4G gemiddeld hoger (7,5 MB/minuut).

Download hier Facebook Messenger voor iOS en Android.

Signal

Ook Signal is een gratis applicatie. Maar hoe onderscheidt ze zich nu van de rest? Wel, Signal is een app die aanbevolen wordt door klokkenluider Edward Snowden. Hij heeft daar een goede reden voor: Signal is de meest veilige en datatransparante chatapp op de markt. De app is beschikbaar voor smartphone en tablet maar heeft momenteel nog geen ondersteuning voor computers.

Download hier Signal voor iOS en Android.

Skype

Skype is voor velen een voor de hand liggende keuze. Helaas heeft deze chatapp ook een heleboel nadelen. Je hebt in bepaalde gevallen een tegoed nodig, de dienst is niet beschikbaar voor Firefox of Safari en de manier waarop Skype werkt kan voor sommige mensen als complex worden ervaren.

Download hier Skype voor iOS en Android.

Snapchat

Je zou het niet meteen verwachten. Maar naast de ideale fotodeelapp is Snapchat ook een goed alternatief om met elkaar te bellen en videobellen. Het leuke aan Snapchat is dat je tijdens het bellen filters en grappige opties kan toevoegen. Het nadeel is dan weer dat de app zo’n 15,6 MB/minuut verbruikt. Kies je dus voor Snapchat? Zorg dan ook dat je meteen op een WiFi-netwerk verbonden bent.

Download hier Snapchat voor iOS en Android.

Viber

Viber bestaat echt al heel lang en is de laatste jaren wat naar de achtergrond verschoven. Toch is het een uitstekend alternatief om met vrienden en familie in contact te blijven. Wil je internationaal bellen? Dan heb je wel een tegoed nodig.

Download hier Viber voor iOS en Android.

WhatsApp

Ook een onderdeel van Facebook en is samen met Messenger een van de meeste gebruikte diensten om met elkaar te chatten of te bellen. En mensen hebben daar ook een goede reden voor. De app is uitstekend om te bellen en videobellen. Helaas is dat laatste nog niet mogelijk via de desktopversie maar volgens het bedrijf zal dat in de toekomst nog veranderen.

Download hier WhatsApp voor iOS en Android.

Advertentie

6 REACTIES

  1. Voor de Belgen die in het verre Oosten een familielid/vriend hebben, kan ik WeChat aanraden. Videocall soms wel onstabiel bij slecht weer.

  2. Ken je ook een mogelijkheid om via je computer (gratis) naar vaste of gsm-nummers te bellen waarmee je geen whatsapp-connectie of dergelijke hebt? Bijv. de klantendienst van een firma of zo?

  3. Skype werkt toch gratis tussenvskype gebruikers zoals Face Time? Het tegoed is toch alleen maar nodig naar vaste lijnen en GSM nummers en je krijgt zelfs 60 Minuten vaste lijn per maand met een Office abonnement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here