gadgets van de maand techpulse

De redactie van TechPulse richt de aandacht op enkele van hun favoriete gadgets en apps.

Advertentie

TechPulse gadgets van de maand

Keychron C1 mechanisch toetsenbord

Wedden dat je nog nooit van Keychron gehoord had? De drie vrienden die in 2017 als Kickstarter-project een mechanisch toetsenbord op de markt brachten, zagen hun bedrijfje groeien als kool. Vier investeringsrondes en twee miljoen dollar later telt de Britse start-up 13 fulltime werknemers.

De Keychron C1 en C2 zijn twee nieuwere modellen van de keyboardbouwer. De C1 heeft de numerieke toetsen afgestoten en is dus lekker compact. Het is een prima bord voor wie graag mechanisch gaat, maar niet meteen zijn meug vindt tussen de flashy producten die zich vooral op gamers richten. Toch kan je er (met de keuze voor rode Gateron-switches) evengoed een potje op gamen. Typisten kiezen wellicht voor de tactiele feedback van blauwe of bruine knoppen.

De Keychron C1 is verkrijgbaar met witte leds of met RGB-backlight. Wie op zoek is naar een stevig mechanisch toetsenbord (de aluminium bodemplaat buigt niet) zal zijn best mogen doen om prijs-kwaliteit met iets beters op de proppen te komen.

Prijs: vanaf 40 euro

Te koop bij Keychron.com.

Gadgets keychron
Onbekend is onbemind.

RodeCaster Pro Podcast Production

Heb je grootse plannen voor een podcast? Dan komt een compacte mengtafel van pas waarop je tot vier microfoons kan aansluiten. Met dit overzichtelijke paneel kan je zelfs de meest hectische discussies auditief in goede banen leiden. Je kan multitracks opnemen op je computer of intern op een microSD-kaart, via een USB-C-aansluiting. Ook voor wie graag eens livestreamt op Twitch of YouTube kan dit apparaat van pas komen. De RodeCaster Pro heeft ingebouwde audiocompressie en equalizer-instellingen. Hij beschikt bovendien over meerdere outputs voor monitoring. De mini-mengtafel is ook geschikt voor condensatormicrofoons dankzij de fantoomvoeding van 48 volt.

Een intuïtief ontwerp zorgt voor een vlotte bediening voor wie live audio wil mixen. Hij is ook geschikt om telefoongesprekken op te nemen als je ze later wil monteren. Wil je gesprekken opleuken met jingles of andere geluidseffecten? Dat kan perfect via de acht drumpads. Zo heb je in no-time een leuke intro gecreëerd om je luisteraars bij hun nekvel te pakken.

Prijs: 550 euro 

Te koop bij Coolblue.

Mini-mengpaneel, maxi-mogelijkheden.

Super Mario Question Block-bureaulamp

We kennen allemaal wel iemand die voor deze parel een ledemaat zou over hebben. Ja, je weet wel, die ene vriend die zijn snor borstelt tot hij op Mario lijkt, een ongezonde obsessie heeft voor ontvoerde prinsessen en zonder schaamte de ene na de andere paddenstoel naar binnen schrokt. Wel, die persoon verdient het om zijn bureau opgeleukt te zien met een heuse Super Mario Question Block-bureaulamp (over een mondvol gesproken).

Onder het klassieke vraagtekenblok hangt een Mario-figuurtje waar je met een lichte snok het licht mee aan- en uitdoet. Wat er dan precies uit het blok komt wanneer Mario er tegen bokst, schijnt bij iedereen verschillend te zijn. De lamp is van degelijk materiaal en Nintendo onderschreef het product dan ook met een officiële licentie. Met een hoogte van 50 cm is dit een imposante toevoeging voor elk bureau. De lamp is bij ons weten maar op één plek verkrijgbaar en raakt telkens snel uitverkocht. Er snel bij zijn of goede Google-skills hebben, is dus de boodschap.

Prijs: 35 euro

Te koop bij menkind.co.uk.

Gadgets mariolamp
Voor wie zijn hoofd niet wil stoten.

Tamagotchi-mok

Herinner je je nog dat ongelofelijk irritante gebliep van zoon- of dochterlief die in de jaren 90 een Tamagotchi probeerde in leven te houden? Of misschien was je zelf eigenaar van zo’n digitaal huisdier. Dan is een diepgeworteld trauma bij een ongewenst overlijden onvermijdelijk je deel. Maar we dwalen af. De Tamagotchi op deze kop hoef je gelukkig niet in leven te houden. En dan nog: er is geen droef moment dat niet verholpen kan worden met een warme drank.

Drink een pittige slok koffie als eerbetoon aan je LCD-vriend van 25 jaar geleden. Of hoe een hoopje zwarte pixels ons moedergevoel kan aanwakkeren. En opgelet: de mok verandert zelfs van kleur, naargelang de temperatuur van je drankje. Zo heb je op je bureau een visuele reminder voor wanneer je onmisbaar shot aan energie koud dreigt te worden.

Prijs: 12,95 euro 

Te koop bij getdigital.eu.

gadgets van de maand
Warme drank voor je trauma.

App van de maand

Investing

Op zoek naar een betrouwbare bron die je op de hoogte houdt van de aandelenkoersen? Je portfolio beheren en investeringen opvolgen? Of wil je graag weten hoe de cryptomunten het doen? Zoek dan niet verder. Investing is trouwens een prima app om vertrouwd te raken met de beurswereld. Je krijgt niet alleen in real-time updates over koerswijzigingen, maar leert gaandeweg hoe het systeem in elkaar zit. Investing zal dan ook suggesties geven en via een technische analyse de opvallendste trends laten zien. Bovendien geeft de gebruiksvriendelijke app het belangrijkste economische nieuws mee. Eens je voorbij de registratieprocedure bent (die kan wat omslachtig zijn), kan je haast blindelings aan de slag.

De app is al massaal gedownload, zowel op Android als iOS

Prijs: gratis 

gadgets van de maand
De beurs volgen wordt peanuts.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here