Tips

Zo schakel je luisteractiviteit (van vrienden) uit in Spotify

Spotify activiteit vrienden
Ook Spotify is deels een socialemedia-app geworden. Zegt je dat niets? Dan helpt deze workshop je waarschijnlijk verder.

Spotify is een van de meestgebruikte muziekstreamingdiensten ter wereld. De service heeft apps voor mobiel en talloze andere platformen, waaronder wagens, maar ook voor je desktop. Of je nu gebruikmaakt van een pc of Mac, Spotify heeft een dedicated applicatie voor jou. De verschillen zitten vaak alleen in de lay-out en daarom hebben we deze workshop in twee delen opgesplitst.

1. Je vrienden op Spotify

Het leuke aan de desktopapplicatie van Spotify is dat je veel meer kan doen met de vrienden die je volgt via de muziekstreamingdienst. Zo is het mogelijk om je eigen luisteractiviteit te delen en die van jouw vrienden te bekijken. Dat kan alleen in de desktopapp, omdat er op je smartphone simpelweg geen plaats voor is. Spotify heeft de laatste jaren zijn desktopapplicatie volledig in lijn gebracht met de mobiele app, verder zijn er dus nog maar weinig verschillen. Ben je die activiteit van je vrienden toch beu of staat hun muzieksmaak je niet aan? Dan kan deze workshop je helpen.

“Wil je niet weten waar je vrienden naar luisteren? Dan is deze knop wat voor jou.”

2. Voor Windows-gebruikers

Als je gebruikmaakt van een Windowscomputer, is dit de stap die je moet volgen. Open de Spotify-app voor je desktop. Klik linksboven in de hoek op de drie bolletjes en kies voor het tabblad Weergeven. In het menu dat hieruit openklapt kan je de activiteit van je vrienden uitschakelen.

3. Voor Mac-gebruikers

Open de Spotify-app op je Mac. Als je die nog niet hebt, kan je hem downloaden in de Mac App Store of op de website. Als je de app hebt openstaan, zie je rechtsboven je profielnaam. Klik op het pijltje daar rechts van en kies voor de knop Instellingen. Scroll hier tot je bij Weergave komt en schakel de knop Ontdek waar je vrienden naar luisteren uit.

4. Leuk om te weten

Onder Instellingen zal je het tabje Sociaal tegenkomen. Ook hier kan je nog een reeks instellingen aanpassen die je mogelijk gaan interesseren. Zo kan je bepalen of jouw luisteractiviteit zichtbaar is bij vrienden. Je kan hier ook kiezen om een privésessie te starten. Daarbij wordt je activiteit niet gedeeld en zal ook Spotify je luistersessie niet opnemen in zijn algoritmes. Wil je dus een avond naar foute muziek luisteren met je vrienden via je Spotify-account? Vermijd met deze knop dan een Daily Mix die helemaal naar de knoppen gaat.

Spotify activiteit vrienden
Andere handige instellingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business