BeReal

Een BeReal-account aangemaakt om alle mogelijkheden uit te proberen, maar ben je er alweer klaar mee? Zo verwijder je je account van BeReal in slechts een paar klikken.


Na de onthulling van BeReal in 2020 leek het sociale netwerk lang geen tractie te krijgen. Gebruikers leken meer geïnteresseerd in het immens populaire TikTok, of waagde de stap naar Snapchat. Pas op het eind van 2021 begon de app serieuze gebruikersaantallen binnen te vissen. Inmiddels is BeReal een van de snelst groeiende sociale netwerken, procentueel gezien dan. Ergens opvallend: wat het sociale medium te bieden heeft, is niet erg spectaculair.

BeReal is namelijk niets meer dan het verzenden van afbeeldingen van wat je aan het doen bent. Je ziet dan ook veel kantoor- en schoolomgevingen voorbijkomen. Echt is het, bijzonder en interessant misschien niet zo. Heb je een account aangemaakt en ben je er eigenlijk alweer klaar mee, wees dan gerust: je kan ook weer zo van het platform verdwijnen.

Zo verwijder je je BeReal-account

In principe kan je de app verwijderen om al met rust gelaten te worden. Wil je echt van BeReal, dan zit er maar één ding op, je account verwijderen. Volg daarvoor onderstaande stappen.


  1. Open de BeReal-app en ga naar je profiel
  2. Klik op de drie puntjes rechtsboven
  3. Kies voor Contact us
  4. Selecteer in het volgende tabblad de optie Delete my account
  5. Klik op Yes, I’m sure als je je account definitief wilt verwijderen

BeReal logt je hierna automatisch uit. Dit wil nog niet zeggen dat je account is verwijderd. Volgens de supportpagina van BeReal blijft je account nog vijftien dagen actief. Na deze periode wordt het account direct verwijderd.

Log je ondertussen in op het verwijderde account, dan draait BeReal het proces terug. Je hebt dus 15 dagen om te bedenken of je definitief van het platform wil afstappen.