Tips

Zo voorkom je dat je aan Telegram-spamgroepen wordt toegevoegd

Telegram Stories
© Telegram
Spamgroepen zijn in toenemende mate op Telegram te vinden. Misschien ben je er zelf ook al eens aan toegevoegd. Zo voorkom je dat je aan zulke Telegramgroepen wordt toegevoegd.

Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand je per ongeluk toevoegt aan een Telegram-groep. Je hebt bij Telegram immers alleen een gebruikersnaam nodig om iemand toe te voegen en een typefout is zo gemaakt. In verreweg de meeste gevallen dat je in zulke onbekende groepen terechtkomt is het echter niet onbedoeld. Je herkent ze misschien wel: groepen waarin cryptocurrency wordt aangeboden. Meestal van een merk waar je nog nooit van gehoord hebt.

Of ze je geld afhandig proberen te maken is vaak lastig te zeggen, maar bedenkelijk is het zeker. Met drie klikken kan je zo’n groep weer verlaten en een groot ongemak is het dus niet, maar als je zonder kan, waarom niet? Gelukkig hoef je het toevoegen aan groepen door onbekenden niet te tolereren – je kan er immers voor kiezen dat enkel Telegram-contacten je aan groepen kunnen toevoegen. Staan ze niet in je contactenlijst? Dan kunnen ze jou ook niet toevoegen.

Zo houd je Telegram-spamgroepen buiten de deur

Telegram laat je dus kiezen wie jou kan toevoegen aan groepen. Je kan daarbij kiezen uit Iedereen of Mijn contacten. Onafhankelijk van de gekozen optie kun je ook uitzonderingen toevoegen. Wil je dus wel dat bijna iedereen je kan toevoegen – maar wil je wel bepaalde mensen uitsluiten – dan is dit ook mogelijk. Hieronder vind je de stappen om de Telegram-instelling aan te passen.

  1. Open de Telegram-app op Android of iOS
  2. Tik op het hamburgermenu linksboven en navigeer naar Instellingen
  3. Klik onder het kopje Instellingen op Privacy en veiligheid
  4. Kies onder Privacy voor de optie Groepen
  5. Selecteer bij de optie Wie kan me toevoegen aan groepchats Mijn contacten
Telegram ongewenste groepen onbekenden

Direct daaronder vind je de opties om uitzonderingen toe te voegen (altijd of nooit toestaan). Het is wel goed je ervan bewust te zijn dat niemand je aan groepen kan toevoegen als je nooit ‘contacten’ naar Telegram hebt geüpload. Hiervoor bieden de uitzonderingen op zo’n moment soelaas.

Wil jij ook dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste technieuws via Telegram? Abonneer je dan op ons kanaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business