Tips

Zo beperk jij je snelheid met Google Maps

Google Maps update
© iStock / Kanawa_Studio
Heb je moeite om je aan de wettelijk toegelaten snelheid te houden? Misschien kan Google Maps je hierbij helpen.

Google Maps toont sinds enige tijd ook de toegestane snelheid op de weg. Voor Androidgebruikers zit daar nog een extra functie in. Google Maps toont daar namelijk ook je huidige snelheid en laat weten of je te snel aan het rijden bent. Voor de lezers met een zware voet kan dat wel eens helpen om flitsboetes te vermijden.

“Let op je snelheid, je bankrekening zal je dankbaar zijn.”

Stap 1 / Kaarten

Open Google Maps. Je ziet nu je kaarten. De toegelaten snelheid wordt nu nog niet getoond, ook als de optie al ingeschakeld staat. We raden aan om je kaartlaag niet op satelliet te zetten. Gebruik ‘standaard’ of ‘terrein’. Daardoor zullen de toegestane en huidige snelheid beter zichtbaar zijn op je scherm.

Schakel over op satelliet.

Stap 2 / Instellingen

Tik rechtsboven op je profielfoto en kies in het menu voor Instellingen. Kies in het Instellingen-menu voor Navigatie-instellingen. Nu je hier toch bent, loont het om eens rond te neuzen tussen andere Maps-instellingen. Wie weet zijn er nog features waar je geen weet van had.

Neus gerust eens rond.

Stap 3 / Navigatie-instellingen

In de Navigatie-instellingen scrol je naar Rijopties. Hier zal je de optie Snelheidsmeter zien staan. Schakel deze in. Je kan er vlak onder ook nog kiezen om meldingen over je autorit in te schakelen. Dat werkt via de bluetooth van je wagen, indien beschikbaar natuurlijk.

Stap 4 / Tijdens het rijden

Van zodra je de optie uit stap 3 hebt ingeschakeld, kan je aan de slag. Als je voortaan Google Maps in navigatiemodus zet, zal je automatisch de toegestane snelheid op de weg te zien krijgen. Bovendien zal je ook je eigen snelheid kunnen zien. Ga je lichtjes over de toegestane snelheid, dan wordt de tekst lichtoranje. Als je echt te snel gaat rijden, wordt de tekst rood. Deze feature zou ook zichtbaar moeten zijn als je Android Auto gebruikt.

Opgelet:

Google Maps geeft altijd de toegelaten snelheid weer die zij in hun database hebben. Controleer ook altijd de verkeersborden op de weg. Ook je eigen snelheid kan soms afwijken. Vergelijk die dus ook af en toe met de snelheidsmeter van je eigen wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business