Tips

Reminder: Home Alone staat volledig op Disney+

Home Alone
© Disney+
Home Alone viert in 2023 zijn 33e verjaardag: het eerste deel verscheen op 21 december 1990 in de bioscoop. Disney+ is de enige streamingdienst waar je de films kan bekijken.

Zelfs na 33 jaar blijft Home Alone een van de populairste kerstfilms. Het gros van de aandacht gaat wel uit naar deel één en twee van de filmreeks. Niet zo verrassend ook: met seizoen drie werd een geheel nieuwe cast geïntroduceerd. Bovendien was Alex nooit écht lang alleen. Hierdoor werd het spanningsniveau, evenals de humoristische kant, behoorlijk gedempt.

Home Alone (1990)

Voor de eerste Home Alone-kerstfilm moeten we dus terugblikken naar 1990. Kevin McCallister wordt in die film per ongeluk alleen thuis achtergelaten. Plots moet de jonge Kevin voor zichzelf zorgen, inclusief de waarneming van het huishouden. Wat hij én zijn ouders niet weten is dat er inbrekers actief zijn in de buurt.

Uitgelicht artikel Disney Plus Nieuwe releases op Disney+ voor de feestdagen

Althans: Marv, die zich voordoet als agent, stelt hen tijdens een thuisbezoek wel op de hoogte van de aanwezigheid van criminelen. Veel aandacht wordt daar in alle hectiek niet aan besteed. Bovendien: ze zouden toch niet thuis zijn.

Tijdens die vakantie zouden Marv en mede-crimineel Harry toeslaan in het huis van de McCallisters. Kevin weet daar op humoristische en krankzinnige wijze een stokje voor te steken. Hij lokt ze in de val en zorgt er gebruikt alle mogelijke huishoudelijke voorwerpen om ze te slim af te zijn, inclusief de spin van broer Buzz McCallister.

Home Alone 2: Lost in New York

Met de tweede editie van Home Alone, die in 1992 verscheen, hebben de schrijvers zichzelf weten te overtreffen. Niet alleen het verhaal maar ook de spanning en sensatie van een ‘verloren kind’ in New York maakt het tot een film die alle aandacht naar zich toetrekt. De samenkomst van Kevin en de criminelen is uiteraard wat toevallig, maar dat doet eigenlijk niet af aan het verhaal.

Continue voel je de dreiging van Marv en Harry: wanneer zouden ze immers weer opduiken? Maar vooral ook: hoe gaat Kevin ze ditmaal te slim af zijn? Ongekend mooi zijn ook de momenten met de ‘Duivenvrouw’ en Mr. Duncan van Duncan’s Toy Chest, waarvan je hart direct gaat stralen.

Waarvan we ook enkel kunnen stralen is de zoektocht van Kevins moeder, Kate. Zij gingen op vakantie in Florida, terwijl Kevin dus terechtkwam in New York. Hoe de pijnlijke vergissing afloopt? Je kan het antwoord waarschijnlijk zelf al invullen.

Streamen via Disney+

Voor fans van Home Alone: alle delen zijn beschikbaar via Disney+, inclusief ‘Home Sweet Alone’. Een film die pas in 2021 verscheen – 19 jaar na het uitkomen van ‘Home Alone 4: Taking Back the House’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business