Wire

Slim laden, maar nog geen digitale meter? Dat kan voortaan met de Easee Equalizer Amp

Easee
© Easee
Dankzij de Equalizer Amp kunnen Belgische huishoudens vanaf nu voordelig hun auto laden op zonne- of windenergie.

Easee, leider op vlak van elektrisch laden, lanceert de Equalizer Amp, een intelligente digitale meter om je auto op te laden op duurzame energiebronnen. Belgische huishoudens en kleine bedrijven die (nog) geen digitale meter* hebben, kunnen voortaan gebruikmaken van de Equalizer Amp om de stroom slim te verdelen tussen woning en wagen.

Werkt als een zonnetje

De Equalizer Amp van Easee wordt in één pakket samen geleverd met de Easee Equalizer, de intelligente stroomverdeler die afgelopen jaar in België werd gelanceerd. Eenmaal – eenvoudig – gekoppeld, wordt er een hele reeks nieuwe gegevens beschikbaar gemaakt die nodig zijn om energie slim te distribueren tussen de woonplaats en auto.

Met de combinatie van de Equalizer en de nieuwe Easee Equalizer Amp is het vanaf nu mogelijk om de wagen dynamisch op te laden via zonne- of windenergie – ook wanneer je thuis nog niet beschikt over een digitale meter. Dankzij de Solar Charging functie in de app haal je steeds het meeste uit de zonnige zomermaanden.

Betaalbare energie

Voorlopig telt Europa zo’n 165GW aan zonnepanelen. Volgens SolarPower Europe zal dat aantal verdubbelen tegen 2030. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat de Europese energiemarkt kwetsbaar kan zijn. Daarom kijken steeds meer consumenten naar duurzame alternatieven. De technologie moet vaak in allerijl bijbenen. Bovendien zijn de nieuwe oplossingen, zoals sommige digitale meters, vaak nog erg duur.

Om de vraag van de Europese consument naar betaalbare energie tegemoet te komen, lanceert Easee daarom de Equalizer Amp. De intelligente stroommeter is dankzij zijn Plug&Play-systeem in een paar minuten tijd makkelijk te koppelen aan de bijgeleverde Equalizer en de autolader. Zo bespaart de gebruiker dure installatiekosten.

Bovendien zorgt de functie van Dynamic Load Balancing ervoor dat de lader de auto oplaadt op momenten waarop de stroom het goedkoopste is of wordt opgewekt door duurzame energiebronnen. Daarnaast wordt de beschikbare stroom altijd optimaal verdeeld en benut. Draait de vaatwasser en staat de oven aan? Dan gaat er tijdelijk minder energie naar de auto. Staan alle apparaten ‘s nachts uit, dan wordt de auto weer elektrisch geladen op vol vermogen.

“Dit is precies waar wij het allemaal voor doen; de beschikbare energie slim gebruiken en distribueren, zodat de overstap op EV’s voor iedereen toegankelijker wordt. Belgische gebruikers kunnen nu het meeste uit hun laadinstallaties halen, op een duurzame manier. Laden via zonne-energie is een grote stap richting een groenere toekomst, waarvoor we ons bij Easee elke dag inzetten ”, zegt Alfred Kuijer, Country Director Benelux van Easee.

De Easee Equalizer Amp wordt standaard samen geleverd met de Easee Equalizer. Het pakket is vanaf nu beschikbaar in België voor een adviesprijs van 320 euro exclusief BTW.

* De digitale meter, die je elektriciteits- of gasverbruik meet, is verplicht in de EU. Voor meer informatie zie deze link. De Easee Equalizer Amp is géén vervanger voor de digitale meter.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business