Wire

Easee onthult nieuwe reeks EV-laders: Charge Lite, Charge Core en Charge Max

Easee lader
© Easee
De nieuwste productlijn van Easee biedt oplossingen voor thuisladen en commercieel laden.

Brussel, 23 augustus 2023 – Easee, fabrikant van laadoplossingen uit Noorwegen, lanceert vandaag officieel zijn nieuwe thuislader Charge Lite. Daarnaast wordt het gloednieuwe productportfolio onthuld dat voldoet aan de behoeften van elke EV-rijder.

Easee heeft de input van partners en meer dan zes miljoen laadsessies gebruikt om deze nieuwe productlijn te ontwerpen. De producten spelen in op de verschillende soorten gebruik; van eenpersoons EV-huishoudens tot appartementencomplexen en parkeergarages van kantoren.

Charge Lite – een stijlvolle toevoeging aan elke oprit

De Charge Lite is de eerste van de reeks Easee-laders die nu beschikbaar is. Deze thuislader kan laden met snelheden tot 11kW op een 3-fase-stroomvoorziening of tot 7,4kW op een 1-fase-stroomvoorziening. Dit maakt het één van de krachtigste 1-fase-laders van dit moment.

De Charge Lite biedt hetzelfde installatiegemak en strakke Scandinavische design waar de Easee-laders om bekend staan. Ook is de autolader gebouwd om zelfs de zwaarste weersomstandigheden te trotseren. Het ondersteunt alle EV’s, fasen, elektriciteitsnetten en energiemeters – in combinatie met de Equalizer. Dit betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over compatibiliteit als ze van EV veranderen of hun elektrische systeem thuis aanpassen.

Easee Charge Lite
Charger Lite – © Easee

De Charge Lite zal bovendien over local Bluetooth beschikken. Hierdoor kunnen gebruikers hun lader lokaal bedienen zonder online te zijn. Wanneer gebruikers binnen het bereik van hun lader zijn, kunnen ze het laden starten/stoppen, laadinformatie, zoals laadsnelheid (vermogen in kW) controleren en de laadkabel ontgrendelen/vergrendelen.

Deze nieuwste autolader is bovendien compatibel met andere Easee-producten, waaronder de Easee Equalizer, die load balancing en opladen via zonne- of windenergie mogelijk maakt. Easee Charge Lite zal continu over-the-air (OTA) firmware- en software-updates ontvangen, wat het een toekomstbestendige optie maakt voor EV-rijders.

Caroline Vorpenes, Product Director bij Easee: “Met de Charge Lite wilden we een betaalbare lader ontwikkelen die geschikt is voor huishoudens met één elektrische auto en die toekomstbestendig is. Uit onze gegevens bleek dat de meeste mensen hun auto thuis opladen met een snelheid van minder dan 11 kW. Nadat we dit vastgesteld hadden, hebben we ons gericht op het bepalen van de andere functies die het meest relevant zijn voor enkele of dubbele EV-huishoudens. De Charge Lite komt tegemoet aan de behoeften van een enorm segment van de thuislaadmarkt.”

Charge Core en Charge Max: een voorproefje

In het laatste kwartaal van 2023 worden twee nieuwe commerciële laders gelanceerd: de Charge Core en Charge Max. De Charge Core van 22kW is ontworpen voor semi-publiek laden, bijvoorbeeld bij werkplekken, appartementencomplexen, parkeergarages en wagenparken. De Charge Core is bovendien ook geschikt als krachtige thuislader die zorgt voor snel AC-laden voor gebruikers met grotere laadbehoeften of voor elektrische voertuigen met grotere accu’s.

De Charge Max wordt Easee’s 22kW, MID-gecertificeerde lader, die volledig voldoet aan de EU-richtlijn voor meetinstrumenten voor verbruik. Deze lader is de perfecte oplossing voor laden bij appartementencomplexen, parkeergarages en wagenparken waar een betalingsoplossing nodig is voor terugbetalingsdoeleinden. Eigenaars of verhuurders van oplaadpunten kunnen de Charge Max gebruiken om een nieuwe inkomstenstroom te creëren voor het laden van EV’s, of om EV-bestuurders in staat te stellen alleen de energie die ze gebruiken te volgen en te betalen.

Alfred Kuijer, Country Director Easee Benelux: “Tegen het eind van 2023 verwachten we een volledig nieuwe serie EV-laders te kunnen lanceren met stuk voor stuk toonaangevende functies en mogelijkheden. Tegelijkertijd houden we vast aan alles wat Easee-laders zo populair maakt bij EV-bestuurders en installateurs. We kijken uit naar de lancering van de productreeks en het introduceren van onze laders bij partners, installateurs en EV-liefhebbers. Dankzij de nieuwe generatie autoladers en alle partijen in de markt kunnen we ons blijven inzetten om samen de energietransitie te versnellen.”

De Charge Lite is vanaf nu verkrijgbaar via easee.com en aangesloten partners. Local Bluetooth zal vanaf september beschikbaar zijn. De Charge Core en Charge Max zullen naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2023 verkrijgbaar zijn in België. Neem voor prijsinformatie contact op met de installateur/reseller.

Alle producten van Easee zijn getest en geverifieerd door internationaal gerenommeerde test- en certificeringsinstanties zoals Tüv Süd om ervoor te zorgen dat innovatie en veiligheid hand in hand gaan wanneer er nieuwe laders op de markt worden gebracht.

  • (1) Uit bestaande gegevens van Easee-gebruikers blijkt dat een thuislader gemiddeld 4,28kW nodig heeft.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business