Nieuws

Eerste Brusselaars surfen nu toch op 4G

Ondanks de strenge regelgeving van het Brussels Gewest, kunnen inwoners van een aantal Brusselse randgemeenten vanaf nu toch surfen via 4G.

De eerste Brusselaars kunnen vanaf nu surfen via het mobiele 4G-netwerk van Proximus. Nochtans is de invoering van zo’n netwerk door de strenge regelgeving nog altijd onmogelijk in het Brussels Gewest.

Dankzij een aantal geactiveerde zendmasten in Vlaanderen, vlak over de gewestsgrens, kan men nu ook in het noorden van Brussel verbinding maken met het internet via 4G.

[related_article id=”161563″]

Het bereik van die Vlaamse antennes gaat natuurlijk over de gewestsgrens heen. Het netwerk reikt volgens Brusselnieuws.be tot aan de Basiliek van Koekelberg en omvat Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en een deel van Sint-Jans-Molenbeek.

Voorlopig blijft een 4G-netwerk dat het hele Brusselse Gewest dekt onmogelijk, omdat de strenge Brusselse stralingsnorm van 3 volt per meter betekent dat er massaal veel antennes moeten worden bijgeplaatst. In Vlaanderen is 20,6 volt per meter de norm.

Belgacom ontkent dat het met de nieuwe dekking een signaal wil sturen aan de Brusselse regering. “Dit past in de normale uitrol van ons netwerk. De omgeving van Dilbeek is een erg interessante omgeving om snel mobiel internet aan te bieden,” klinkt het bij de operator.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business