Nieuws

Apples ontwikkelaarssite geleidelijk terug online

De diensten van het Apple Dev Center komen geleidelijk terug online, nadat de ontwikkelaarssite er bijna een week heeft uit gelegen.

Apple haalt de diensten van haar Dev Center geleidelijk terug online, nadat de ontwikkelaarssite er bijna een week heeft uit gelegen als gevolg van een ‘inbreuk’ door een beveiligingsonderzoeker.

“White hat”-hacker Ibrahim Balic kwam vorige week 13 beveiligingslekken in het Apple Dev Center op het spoor. Eén van die lekken gaf de beveiligingsonderzoeker toegang tot de gegevens van 100.000 gebruikers. Balic beweert Apple hier onmiddellijk van op de hoogte te hebben gebracht en verder geen slechte bedoelingen te hebben met de gegevens.

[related_article id=”158256″]

Als reactie op Balics acties heeft Apple de ontwikkelaarssite onmiddellijk offline gehaald om de website volledig opnieuw op te bouwen, zodat hij beter beschermd is tegen toekomstige bedreigingen.

De verschillende diensten van het Apple Dev Center worden nu - een week nadat de website offline werd gehaald - geleidelijk aan terug online gezet. Het bedrijf heeft een statuspagina gemaakt waarop je kan volgen welke diensten reeds opnieuw online zijn.

Apple laat weten dat alle abonnementen die tijdens deze downtime zouden vervallen, zullen worden verlengd. Ook de apps die met deze abonnementen zijn geassocieerd, zullen in de App Store blijven staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business