De 10 beste gratis clouddiensten in 2022

10 beste gratis cloud diensten
De lijst met cloudalternatieven is groot. Dit zijn de 10 beste clouddiensten volgens de redactie van TechPulse. Welke cloud kies jij?

Clouddiensten zijn overal, iedereen gebruikt ze. Applicaties en besturingssystemen staan steeds vaker in de cloud. Of kijk maar eens naar je domotica, het staat er allemaal in. Clouddiensten zijn ook heel handig voor bestanden, foto’s, video’s en muziek. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos; van iCloud tot Stack. Maar welke clouddienst past nu het beste bij jou? We bespreken deze 10 gratis clouddiensten:

  1. Dropbox
  2. Microsoft OneDrive
  3. Internxt
  4. iCloud
  5. Box
  6. Google Drive
  7. Mega
  8. pCloud
  9. IDrive
  10. Mediafire

Welke cloud kies jij?

Dropbox

Dropbox is één van de eerste grote spelers in de cloudmarkt voor particulieren. De dienst is bijna een synoniem voor persoonlijke cloudopslag maar werd ook snel ingehaald door Google en Microsoft. Dropbox is gratis te gebruiken tot 2GB.

Cloud
dropbox
Beste cloud
gratis cloud

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive zit tegenwoordig naadloos ingebakken in het Office 365 pakket. Maar als particulier kan je ook gratis gebruik maken van deze handige clouddienst met tot 5GB aan opslagmogelijkheden.

Cloud
microsoft onedrive
beste cloud
gratis cloud

Internxt

Internxt is een cloudopslagplatform dat veel mensen vergeten. Het is een Spaans bedrijf met kantoren in Valencia. Internxt promoot zichzelf als “de veiligste cloudopslagprovider ter wereld”, een gedurfde uitspraak maar er blijkt wel degelijk iets van aan te zijn. Hun gratis abonnement biedt 10GB cloudopslag.

iCloud

iCloud wordt aangeraden voor Applegebruikers. De laatste jaren heeft Apple zijn clouddienst flink verbeterd waardoor het een waardige tegenhanger voor Google Drive en Google Foto’s is geworden. Ook hier krijg je gratis 5GB opslagruimte. Wil je meer? Dat kan, voor amper 0,99 euro per maand heb je 50 GB extra!

Cloud
icloud
beste cloud
gratis cloud

Box

Deze dienst komt je misschien minder bekend voor en dat is jammer. Box is namelijk al jaren een goed alternatief voor de grootmachten. Het grote voordeel aan Box is dat het dezelfde specificaties heeft als bv. iCloud of OneDrive en dat je tot wel 10GB aan gratis opslag krijgt. Pure win-win dus!

Cloud
box
beste cloud
gratis cloud

Google Drive

Uiteraard kunnen we Google niet uit dit lijstje weglaten! Met Google Drive krijg je 15GB opslagruimte en in Google Foto’s krijg je gratis onbeperkte opslagruimte. Je foto’s worden dan wel niet in hun volledige kwaliteit geüpload. Afhankelijk van je wensen is dat al dan niet handig. Kies je voor Google? Weet dan dat de functie naadloos samenwerkt met honderden andere toepassingen.

Cloud
google drive
beste cloud
gratis cloud

Mega

Mega Cloud Storage is een bedrijf dat in 2013 werd opgericht door de beruchte Kim Dotcom. De man heeft nu niets meer met het bedrijf te maken maar Mega is wel nog alive and kicking. De dienst is door de jaren heen enrom gegroeid en biedt net zoals Google tot 15 GB gratis opslagruimte. Toch krijg je bij Mega niet de handige samenwerkingsfuncties die je bij Google terugvind.

cloud
Mega
beste cloud
gratis cloud

pCloud

Deze Zwitserse aanbieder is één van de weinige partijen die meer dan 5GB opslagruimte gratis aanbiedt. Met pCloud heb je in de gratis versie 10GB pCloud-ruimte en heb je toegang tot alle platformen voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

IDrive

Ter vervangin van hubiC is IDrive een waardig alternatief. Helaas biedt de dienst minder gratis opslagruimte (5GB) toch is IDrive betrouwbaar en stabiel. De cloud dienst werd al meerder keren ‘bekroond’ door onder andere PCWorld en PCMag omwille van de goede service. Bovendien kan je IDrive installeren op Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Genoeg keuze dus voor de gemiddelde thuisgebruiker.

Cloud
Idrive
beste cloud
gratis cloud

Mediafire

Last but not least: Mediafire. Deze laatste is vooral gericht op mediabestanden. Zo kan je muziek en video’s direct vanuit Mediafire streamen naar eender welk toestel. Je krijgt tot 10GB gratis Mediafire-ruimte. De dienst heeft ook een soort WeTransfer-functie ingebakken.

Cloud
Mediafire
Beste cloud
gratis cloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business