beste elektrische wagens TechPulse

Tesla, Polestar,... Elektrische wagens zijn er om te blijven. In dit overzicht vind je de beste elektrische wagens uit onze duurtesten van 2021.

Advertentie

Of je nu kiest voor de Tesla Model 3, de Polestar 2, BMW iX3 of een van de vele andere merken die dit jaar een EV introduceerden. Elektrische wagens worden steeds talrijker en populairder, of het nu om aan te kopen of om te leasen is. Toch moet je voor de aankoop van zo’n auto even goed nadenken. Je zal de batterij van je wagen immers steeds moeten opladen en het is aan jou om te beslissen of jij tijdens een lange rit enkele keren wil stilstaan aan een laadpaal. Kan je een elektrische wagen ook thuis opladen?

Dan is er ook nog de keuze van het juiste merk: Ga je voor een vertrouwde naam zoals Audi of kies je liever voor een moderne Tesla? Wat is trouwens de prijs van zo’n elektrische wagen? In dit overzicht vind je al onze duurtests van de beste elektrische wagens van 2022. Zo hopen wij je op het juiste pad te zetten bij de keuze van de elektrische wagen die het beste bij je past. Lukt dat niet, dan kan je nog altijd kiezen voor een elektrische fiets.

De beste elektrische wagens van 2022

  • Tesla Model 3 (2021)
  • MINI Electric
  • BMW iX3
  • Volkswagen ID.4
  • Aiways U5
  • Polestar 2
  • Mazda MX-30

Wil je de uitgebreide reviews lezen? Scrol verder voor het overzicht


Gerelateerde artikelen

Review Tesla Model 3 (2021): De wagen die elke dag beter wordt

In september 2019 gingen we aan de slag met de Tesla Model 3, een wagen waar we op slag verliefd op werden. Ondertussen heeft de wagen enkele welkome (en minder welkome) updates gekregen. Niet alleen softwarematig via over-the-air updates, maar ook enkele wijzigingen aan de prestaties en het uiterlijk zowel langs de buiten als de binnenkant.

Review MINI Electric: mini auto, maxi pret

De MINI Electric is niet de meest praktische wagen of de technologisch meest indrukwekkende wagen, maar één ding is zeker: je zal er enorm veel plezier mee beleven.

BMW iX3 review: Precies wat je verwacht

"Het voelt als thuiskomen." TechPulse ging aan de slag met de elektrische BMW iX3. We reden er een weekje in rond en penden onze ervaring neer.

Review Volkswagen ID.4: Op weg naar de perfecte EV

Na de ID.3 komt natuurlijk de ID.4. Ander, beter, schoner? Wij vinden van wel! Dit is hoe we een week met de ID.4 beleefden.

Aiways U5 review: Alle wegen leiden naar China

Elektrische wagens schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook Chinese autobouwers krijgen steeds meer voet aan wal. We gingen uitgebreid aan de slag met de Aiways U5.

Review Polestar 2: vijf sterren

Een week met de Polestar 2. Een icoon op papier maar ook in het echt. Dit is hoe we deze elektrische coupé SUV ervaarden in de sneeuw.

Mazda MX-30 review: Zoom, Zoom!

De MX-30 staat reeds sinds de onthulling hoog op onze radar, maar niet geheel om de reden die je zou verwachten. De wagen roept op onze redactie namelijk heel wat vragen op, en enkel een diepgaande test kan antwoord bieden op die vragen.