Nieuws

Intel gaat 32 nm-chips lanceren

Intel stelt donderdag zijn nieuwe 32 nm-chips voor op CES, een Amerikaanse beurs voor consumentenelektronica. Dat voorspelt de Britse technologiewebsite Itpro.co.uk.

De eerste chips volgens de 32 nm-architectuur, met codenaam Westmere, hadden eigenlijk al eind 2009 moeten verschijnen. Als ze deze week op CES gelanceerd worden, wil dat zeggen dat ze maar net te laat komen volgens de planning.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Itpro.co.uk. Hoewel hun informatie vrij gedetailleerd is, vermelden ze niet of ze deze van Intel zelf hebben gekregen.

[related_article id=”152275″]

Voordelen
De nieuwe architectuur rijgt een aantal voordelen aan elkaar. Het gebruik van kleinere transistors betekent dat de chip in zijn geheel minder energie zal verbruiken. De processor zal nog meer stroom besparen door delen van de chip uit te schakelen als ze niet gebruikt worden. Dat is goed nieuws voor laptops, die daardoor langer meegaan met dezelfde batterij.

De nieuwe Westmere-chips krijgen ook een grafische chip (GPU) ingebakken. Daardoor kan Intel de omvang en de complexiteit van een computer omlaag krijgen.

Gamers moeten geen wonderen van de Intel HD Graphics-chip verwachten, maar hij zal wel gewone desktoptoepassingen kunnen weergeven en films op Blu-Ray hardwarematig kunnen decoderen.

Leuk voor bedrijven is de mogelijkheid van de chip om gevoelige data snel te encrypteren en decrypteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business