Nieuws

Chrome steekt Safari voorbij

Amper vijftien maanden nadat Google Chrome het levenslicht zag, steekt de browser nu concurrent Safari voorbij wat wereldwijd gebruik betreft. Dat blijkt uit cijfers van NetApplications.

Het aantal Chrome-gebruikers springt van 3,9 naar 4,6 procent, volgens een rapport dat NetApplications heeft gepubliceerd. Het statistiekenbedrijf baseert zich op de 160 miljoen maandelijkse bezoekers uit het netwerk van sites die zich bij hen hebben aangesloten.

Chrome steekt Safari voorbij

[related_article id=”161452″]

Het gebruik van Safari blijft redelijk stabiel. De vooruitgang die Google Chrome boekt, is allicht te wijten aan het recent vrijgeven van versies voor Mac en Linux.

Microsofts Internet Explorer blijft de meest gebruikte browser, maar ziet zijn aandeel met een procent zakken tot 62,7 procent. Webontwikkelaars zullen verheugd zijn om te horen dat de nieuwe Internet Explorer 8 intussen een bijna even groot aandeel haalt als de compleet verouderde browserversie 6 uit 2001 – zo’n 21 procent.

Nadat Microsoft in de eerste browseroorlog rivaal Netscape wist te verpletteren, werd het zelfgenoegzaam. Maar de komst van Firefox en het groeiend gebruik van anders browsers zoals Chrome, Opera en Safari heeft ervoor gezorgd dat het Internet Explorer-team weer op scherp staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business