Nieuws

Samsung onthult hybride camera NX10

Aan de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas stelt Samsung de NX10 voor. Deze digitale camera past in het rijtje ‘hybride’ camera’s zoals de Panasonic GF1 en de Olympus PEN: een grotere beeldsensor dan een compactcamera en verwisselbare lenzen, maar compacter dan een spiegelreflexcamera.

Samsung had al op de Photokinabeurs in 2008 laten verstaan dat het aan een hybride camera werkte, en kon in 2009 op de PMA-beurs al een dummy tonen. Maar nu is de NX10 er echt. Hij bevat een CMOS-beeldsensor in APS-C-formaat met 14,6 miljoen pixels. De sensor is groter dan de Micro Four Thirds-sensor die Panasonic en Olympus gebruiken, en Samsung biedt ook net iets meer megapixels dan die merken.

De NX10 gebruikt verwisselbare lenzen in een nieuwe lensvatting. Bij de lancering zijn de 18-55 mm kitlens, een 55-200 mm zoom en een lichtsterk 30 mm-objectief verkrijgbaar.

[related_article id=”158262″]

Om je onderwerp in beeld te nemen heb je twee opties: het 3 inch grote AMOLED-scherm achter op de camera, of de elektronische zoeker (EVF) op de plaats waar je bij een reflexcamera de optische zoeker zou verwachten.

De Samsung NX10 is vanaf april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 649 euro in combinatie met de kitlens. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business