Nieuws

Synchtube maakt YouTube socialer

Videoclips delen met anderen is meestal een asynchroon gegeven: je stuurt een link door via mail of messenger, en de persoon aan de andere kant bekijkt het filmpje wanneer hij even tijd heeft. Synchtube wil daar verandering in brengen.

Eerder dan wachten tot je vrienden en familie reageren op je filmpje wanneer ze het gezien hebben, geeft Synchtube je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe en wanneer de video afspeelt.

Synchtube is makkelijk te gebruiken, en er is geen registratie voor nodig. Wie geïnteresseerd is, moet gewoon een link naar een YouTube-video naar de site kopiëren, en er wordt meteen een speciale url gemaakt voor een ‘videoruimte’ waar drie andere mensen kunnen meekijken. In die videoruimte is er een eenvoudige chatinterface en kan de beheerder op een tijdslijn bepalen welk deel van de video getoond wordt.

En daar blijken bij enkele tests toch nog wat probleempjes op te duiken. Zo zit er af en toe vertraging tussen de verschillende gebruikers, waardoor de dienst zijn naam niet echt eer aandoet. Vermoedelijk wordt daar nog wel aan gesleuteld, want zoals vrijwel alle web2.0-diensten heeft ook Synchtube een bètalabel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business