Nieuws

HotKeyz 2.7.7.0

HotKeyz is een veelzijdige applicatie voor het instellen van sneltoetscombinaties die voor je hele besturingssysteem gebruikt kunnen worden. Maar zij zit zichzelf daarbij vaak in de weg.

Je pc met het toetsenbord bedienen gaat vaak sneller dan met de muis. Voor veel applicaties zijn er meer dan voldoende sneltoetscombinaties. Maar het aantal sneltoetsen die je voor heel Windows kunt gebruiken, is beperkter. HotKeyz wil gebruikers meer keuze bieden. Het heeft dus een uitgebreide gereedschapsset om persoonlijke sluipweggetjes te bouwen.

Schrikken
De verouderde interface en de grote hoeveelheid informatie in het hoofdvenster van HotKeyz zal veel gebruikers doen schrikken. De applicatie wordt geleverd met een verzameling vooraf ingestelde sneltoetsen, waarvan een groot deel al niet goed samenwerkt met de vaste instellingen van onze Windows 7-testopstelling. In het optiemenu vinden we gelukkig de mogelijkheid om die vaste combinaties uit te schakelen.

Het aantal opties voor eigen sneltoetsen is reusachtig. Je kunt onder meer het geluid uitzetten, macro’s maken die meerdere handelingen tegelijk uitvoeren of met een snelle combinatie de computer opnieuw starten. Omdat de uitleg echter minimaal is – we kunnen weinig met het helpbestand – spendeer je veel tijd aan het experimenteren met de talrijke opties.

Voor knutselaars
We hebben dit programma toch geïnstalleerd om tijd te winnen. HotKeyz is vooral geschikt voor knutselaars die weinig op hebben met de muis. Voor de grote groep andere gebruikers is het programma niet toegankelijk genoeg.

Voor wie de toepassing toch wil uitproberen: HotKeyz is gratis en draagbaar. Het kan dus nooit kwaad.

HotKeyz 2.7.7.0
Prijs: gratis (januari 2010)

PRO: is draagbaar; uitgebreide mogelijkheden.
CONTRA: interface is niet echt overzichtelijk; werkt niet goed samen met Windows-sneltoetsen; is ontoegankelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business