Nieuws

Voormalige topvrouw Brocade achter tralies

Een voormalige hoge personeelsmanager van de Amerikaanse netwerkspecialist Brocade moet twee maanden naar de gevangenis. Ze krijgt ook een boete van 1,25 miljoen dollar. Ze heeft met aandelen geknoeid, zo meldt nieuwssite Mercury News uit Silicon Valley.

Stephanie Jensen heeft in de vroege jaren 2000 aandelenopties van een vroegere datum voorzien. Bij dit ‘antedateren’ wordt meestal een datum gekozen waarop de koers laag staat, om een zo hoog mogelijke winst te realiseren als de optie gerealiseerd wordt. De praktijk wordt vaak gebruikt om waardevolle werknemers te kunnen aantrekken.

Antedateren is niet noodzakelijk illegaal, zolang het bedrijf open kaart speelt. Maar in het begin van dit millennium is de Amerikaanse overheid streng gaan controleren op deze praktijk.

Vervalsing en samenzwering
In dit geval is Jensen schuldig bevonden aan samenzwering en het vervalsen van bedrijfsdocumenten. Ze is daarmee de eerste Amerikaanse hoge pief die achter de tralies moet wegens antedatering.

De baas van Jensen kreeg eerder al een veroordeling tot 21 maanden, voor soortgelijke aanklachten. Maar die veroordeling werd in beroep ongedaan gemaakt. In het voorjaar moet hij opnieuw berecht worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business