Om bepaalde online games te kunnen spelen of een eigen server te kunnen draaien, moet je in de meeste gevallen een of meer poorten in je router openen. Simple Port Forwarding maakt zo’n technische klus een stuk eenvoudiger, althans wanneer je router volledig ondersteund wordt door het programma. Die kans is relatief groot, want op […]

Advertentie

Om bepaalde online games te kunnen spelen of een eigen server te kunnen draaien, moet je in de meeste gevallen een of meer poorten in je router openen.

Simple Port Forwarding maakt zo’n technische klus een stuk eenvoudiger, althans wanneer je router volledig ondersteund wordt door het programma. Die kans is relatief groot, want op dit moment staat de teller op zo’n duizend ondersteunde modellen.

[download_file]

Wel doe je er goed aan meteen na het opstarten het programma op de gewenste taal af te stemmen. Het Nederlands vinden we hier gelukkig terug. Ook moet je een up-to-date lijst van routers ophalen.

Zodra je dan je eigen router hebt aangeduid, hoef je nog weinig meer te doen dan het bijhorende routerwachtwoord in te vullen. Daarna controleer je of de service of toepassing waarvoor je de routerinstellingen wilt wijzigen, in de lijst bij het plus-knopje staat. Is dat zo, dan hoef je die maar aan te klikken. Met de knop Update Router brengt Simple Port Forwarding, als het goed is, alle instellingen netjes naar je router over.

Handmatig instellen?
Vind je de beoogde service nergens in de lijst terug, ook geen man overboord: je kunt op de tab Custom altijd nog manueel de nodige parameters invoeren. Maar dat had je dan misschien ook net zo goed in het instelmenu van je router kunnen doen.

Wel even opletten tijdens de installatie: tenzij je een vinkje verwijdert, installeert het programma standaard een extra toolbar mee.