Nieuws

Review: LG W2286L

De eerste ledmonitoren van LG zouden niet alleen een beter beeld opleveren, maar ook nog eens energiezuinig zijn. Wij testen de versie van 22 inch.

Het eerste wat opvalt aan de W2286L (die ook in 24 inch verkrijgbaar is, onder de naam W2486L), is dat hij met 20 mm erg dun is. Dat is in de eerste plaats te danken aan de led-technologie die wordt gebruikt voor de achtergrondverlichting. Het scherm is omgeven door een glanzende rand, met rechts onderaan aanraaktoetsen waarmee je door het schermmenu kunt bladeren.

Verbluffend contrast
Zoals verwacht en gehoopt is het beeld erg scherp en helder. Het contrast is verbluffend, zwart wordt echt zwart weergegeven zonder dat de overige kleuren hun helderheid verliezen. Ook de responstijd (2 ms) is erg goed, waardoor bewegend beeld bekijken een pretje wordt. De optimale resolutie voor de 22 inchversie is 1.680 x 1.050, terwijl de uitvoering van 24 inch geschikt is voor full HD.

Een klein minpuntje is dat je het scherm amper kunt aanpassen. Zo kun je het bijvoorbeeld niet in de hoogte verstellen of zwenken. De kijkhoek is gelukkig wel erg groot, zowel verticaal als horizontaal. Aan aansluitingen ook geen gebrek: naast DVI en VGA zijn er twee HDMI-poorten voorhanden.

Het officiële verbruik ligt met 28 watt zo’n veertig procent onder het gemiddelde verbruik van een lcd-scherm dat nog niet met led-achtergrondverlichting werkt. Daarmee kun je dus behoorlijk wat geld besparen. De adviesprijs voor de uitvoering van 22 inch is sowieso al niet overdreven.

LG W2286L
Prijs: 279 euro (22 inch), 339 euro (24 inch) (januari 2010)

PRO: beeldkwaliteit, verbruik, aansluitmogelijkheden, 
CONTRA: scherm niet verstelbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business