Nieuws

Oplichter aast op gegevens Telenetabonnees

Telenetabonnees kregen de voorbije dagen een dubieuze mail die ogenschijnlijk van Telenet kwam. “Niet op ingaan”, waarschuwt Telenetwoordvoerder Stefaan Coenjaerts.

Vermoedelijk enkele honderden gebruikers van de internetdiensten van Telenet kregen de afgelopen dagen deze mail toegestuurd:

Door de congestie in alle Telenet-gebruikers en het verwijderen van alle ongebruikte Telenet webmail accounts, Telenet zou worden afgesloten alle ongebruikte rekeningen, moet u uw webmail te bevestigen door het invullen van uw login-gegevens hieronder na het klikken op het antwoord Botton, of uw account worden geschorst binnen 48 uur om veiligheidsredenen. (…) [sic].

[related_article id=”158455″]

”Alleen al aan het krakkemikkige en zelfs idiote taalgebruik kun je zien dat deze mail onmogelijk van ons afkomstig kan zijn”, zegt Stefaan Coenjaerts. Het bericht, zogezegd afkomstig van Telenet Antispam Department (maar onder die naam schuilt een onbekend mailadres), is klaarblijkelijk door de spamfilters van Telenet geraakt.

“Intussen zijn onze filters bijgesteld en geraakt het bericht niet meer tot bij de bestemmelingen”, stelt Coenjaerts gerust. “Wie toevallig toch op de mail zou antwoorden, zal dat ook niet meer kunnen, want we hebben het mailadres van de oorspronkelijke afzender geblokkeerd.”

Bestemmelingen wordt in de bewuste mail gevraagd onder meer hun gebruikersnaam en wachtwoord te herbevestigen. "Dat mag je nooit doen", zegt Stefaan Coenjaerts. "Het is duidelijk dat dit een geval van phishing is. Iemand is op zoek naar gegevens van onze klanten."

Telenet heeft over deze zaak intussen een klacht ingediend bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business