Nieuws

Edifier e3350

Een set designluidsprekers voor amper 80 euro? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. De Edifier e3350 is de eerste 2.1-luidsprekerset uit de Lifestyle-serie van de Chinese fabrikant.

De set mikt op pc’s en draagbare muziekspelers. Hij bestaat uit twee kleine luidsprekers waarvoor je makkelijk een plaatsje vindt naast het computerscherm, en een compacte, piramidevormige subwoofer.

De vormgeving ziet er erg geslaagd uit en ook de afwerking is verrassend goed; je hebt niet het gevoel dat je naar een product kijkt dat 80 euro kost.

De opstelling
De set opstellen is kinderspel, al komen er wel wat kabels bij kijken: zet de subwoofer onder je bureau neer, sluit de miniplugs van de luidsprekers erop aan en verbind daarna ook de losse controller met de subwoofer. Die controller, een klein bakje met een grote, ronde volumeknop, heeft ook een aansluiting voor een hoofdtelefoon en mp3-speler aan boord.

Je plaatst hem naast je toetsenbord. Een computer sluit je via een miniplug aan op de achterzijde van de subwoofer, waar je ook de volumeregelaar voor de subwoofer zelf vindt. Daarmee bepaal je hoe sterk je de bassen wilt horen.

Vol geluid
Een druk op de aan/uit-knop op het ‘dak’ van de subwoofer doet de omtrek rond de knop rood oplichten, en even later weerklinkt er muziek. Het geluid klinkt best vol en ligt aangenaam in het gehoor, maar het ontbreekt de Edifier wat aan samenhang in de muziek.

Zoals bij dit soort setjes wel vaker het geval is, valt dat eenvoudig op te lossen door de subwoofer precies tussen de twee speakers in te plaatsen, op dezelfde hoogte als het even kan. Geen probleem als je de Edifier aan een mp3-speler koppelt en hem op een kastje zet, maar bij een pc is die opstelling natuurlijk minder praktisch.

Kortom, een desktopset die behoorlijk geluid levert gezien de beperkte kostprijs, maar die we vooral onthouden vanwege het leuke design en de degelijke afwerking.

Edifier e3350
Prijs: 79,99 euro (januari 2010)

PRO: vormgeving, afwerking
CONTRA: plaatsingsgevoelig, aantal kabels

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business