Nieuws

Terugbrengen managementkosten bij HP mislukt

Een geplande besparingsronde bij HP is niet doorgegaan. Alle personeelsleden van HP werd vorig jaar gevraagd loon in te leveren, maar de operatie liep in Europa af met een sisser.

In een eerste golf werd de vraag gesteld aan het management in de vestigingen van verschillende landen. Behalve voor Finland is het antwoord nooit vrijgegeven door HP, wat bij de bonden het vermoeden doet rijzen dat er niet is ingeleverd.

In een tweede golf zou de vraag gesteld worden aan kader en bedienden, maar ook die operatie is uitgedraaid op niets.

Geen verband met reorganisatie
Volgens Koen Dries van vakbond LBC-NVK heeft de mislukte besparingsronde niets te maken met de huidige reorganisatie waarbij 324 werknemers moeten vertrekken. “Nog voor geweten was dat de besparing niets opleverde, was al tot ontslagen beslist. Wij hebben de indruk dat de aankondiging belangrijker is dan de uitvoering.”

“Nochtans was het vroeger bij HP de gewoonte van een inspanning aan het personeel te vragen in moeilijke tijden”, herinnert Koen Dries zich. “Maar in 2001 is dat veranderd nadat HP een volledige beursgang maakte. Toen werd ook aan het personeel gevraagd inspanningen te leveren, en de meerderheid is daarop ingegaan. Daarna, zes maanden later, volgde een collectief ontslag. Het was de laatste keer dat het personeel in zo’n besparingsplan geloofde."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business