Nieuws

HP en Microsoft willen bedrijven in de cloud

HP en Microsoft gaan de komende drie jaren 250 miljoen dollar uitgeven om bedrijven naar de cloud te duwen.

Het gemeenschappelijk persbericht stond vol gewichtige IT-termen, zoals “infrastructuur-naar-applicatiemodel van de volgende generatie”. In een gemeenschappelijke telefonische persconferentie hebben de twee bedrijven wat meer uitleg gegeven.

HP en Microsoft gaan 250 dollar extra investeren om bedrijven te overtuigen van de cloud. Ze gaan samenwerken op gebied van verkoop, marketing en ontwikkeling. De twee bedrijven hebben volgens HP-baas Mark Hurd al langer een goede relatie, maar het was tijd om de neuzen in de zelfde richting te draaien.

[related_article id=”161452″]

“Deze overeenkomst, die over hardware, software en diensten gaat, zal bedrijven toestaan hun performantie te verbeteren met een druk op de knop, aan de laagst mogelijke totaalprijs,” zei Steve Ballmer in een mededeling. “Onze samenwerking zal de diensten veranderen die grote bedrijven aan hun klanten leveren. Kleinere bedrijven zullen makkelijker IT aannemen om hun zaak te laten groeien. Microsoft en HP wedden op elkaar, zodat de klanten niet moeten gokken voor hun IT.”

Niet-exclusief
Het beloofde budget komt bovenop wat de bedrijven nu al doen. Zo is Microsoft al een tijdje bezig met Azure, het cloud-platform dat de softwarereus eind 2008 voorstelde aan de wereld. Maar nu belooft het dus ook om alleen hardware van HP te gebruiken om die wolk uit te breiden. Leuk detail: in het verleden demonstreerde Microsoft Azure op servers van Dell.

De deal betekent dan weer niet dat de bedrijven niet meer gaan samenwerken met concurrenten van elkaar. HP blijft samenwerken met Oracle, Microsoft met Dell.

Met medewerking van Ina Fried

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business