Computerbedrijf Sun ontkent geruchten dat de helft van zijn werknemers de laan uit moet zodra de overname door Oracle is afgerond. Een analistenrapport van de bankonderneming UBS speculeerde over het ontslag van de helft van alle Sun-werknemers. Financieel verslaggever Bloomberg had over dat rapport bericht. Sun reageerde door een interne memo rond te sturen om alle […]

Advertentie

Computerbedrijf Sun ontkent geruchten dat de helft van zijn werknemers de laan uit moet zodra de overname door Oracle is afgerond.

Een analistenrapport van de bankonderneming UBS speculeerde over het ontslag van de helft van alle Sun-werknemers. Financieel verslaggever Bloomberg had over dat rapport bericht. Sun reageerde door een interne memo rond te sturen om alle speculaties te ontkrachten. Dat bevestigen verschillende bronnen onafhankelijk van elkaar.

“Oracle heeft me gevraagd om de Sun-werknemers ervan te verzekeren dat dit rapport alsoluut onwaar is. Het is betreurenswaardig dat een analist zo onverantwoord kan zijn zonder enige feiten”, zo luidt de memo.

En de geruststelling gaat door: “Oracle neemt Sun over om iets te doen wat ze niet alleen kunnen: volledige, geïntegreerde systemen afleveren. Oracle zal daarvoor zwaar moeten steunen op de talenten van Sun-werknemers.”

De interne memo ontwijkt de kern van de zaak: hoeveel ontslagen er nu werkelijk zullen volgen. Het is immers de logische gang van zaken dat er na een overname mensen afgedankt worden.

In de tussentijd mogen de werknemers van Sun geen speculaties meer geloven. “Gelieve rapporten te negeren die niet gebaseerd zijn op informatie die Oracle heeft gegeven”, zo besluit de memo.