Nieuws

Comodo System Cleaner 2.2

Hoe langer je je computer gebruikt, hoe meer rotzooi zich dreigt op te stapelen in je systeem. Comodo System Cleaner mest deze augiasstal uit zonder de gebruiker al te zeer lastig te vallen.

Zo kun je met één druk op de knop Clean My Computer de drie opschoonmodules aan het werk zetten: overtollige en ongeldige ingangen in het Windows-register, allerlei tijdelijke bestanden op de schijf, en diverse logbestanden van verschillende toepassingen, waaronder browsers en Microsoft Office.

[download_file]

Na een (erg snelle) scan hoef je dan maar met Clean te bevestigen om deze onderdelen van overtollige items te verlossen. Als je dat wenst, kun je de eerste twee modules ook op gezette tijden automatisch laten uitvoeren.

Let op met het register
Een grondige opruimoperatie is natuurlijk niet zonder risico. Vooral bij het opschonen van het register kan zo’n tool wel eens een foute inschatting maken. Precies daarom somt het programma ook eerst alle items op die in aanmerking komen voor verwijdering. Met vinkjes kun je dan nog altijd zelf bepalen welke items je echt kwijt wilt.

Comodo voorziet echter wel in een vangnet voor wanneer het fout gaat. Het kan namelijk altijd wel gebeuren dat de bezem iets te grondig door het register wordt gehaald. Zo kun je via de knop Settings aangeven dat het programma eerst een systeemherstelpunt moet maken of een back-up van de verwijderde items moet creëren. Die kun je na een herstart dan altijd nog terugzetten.

Naast deze drie opschoonmodules treffen we nog meer aan: onder meer een opstartbeheerder en een functie om gegevens te shredden, zodat ze niet meer terug te halen zijn.  

XP, Vista, Windows 7, Server 2003

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business