Nieuws

Microsoft wuift browserprobleem weg

Regeringen wereldwijd raden hun burgers aan om, naar aanleiding van de recente Google-hack, Internet Explorer in te ruilen voor een andere browser. En dat maakt enkele mensen bij Microsoft behoorlijk zenuwachtig.

Internet Explorer zit met een mediageniek beveiligingslek dat nog niet opgelost is, en dus moet Microsoft iets doen om het vertrouwen in zijn browser te herstellen. Blijkbaar is beweren dat gebruikers nog meer risico lopen als ze zich wenden tot andere browsers de uitgelezen manier om dat te doen.

"Overstappen is vragen om problemen"
Althans, dat is wat Microsoft-veiligheidsexpert Cliff Evans liet optekenen bij Techradar: “Als je overstapt, zit je opgezadeld met een minder veilige browser. Het risico dat dit specifieke probleem misbruikt wordt, is zeer klein in vergelijking met [de risico’s van] Firefox en andere concurrerende browsers. Door over te schakelen zet je de deur wagenwijd open voor meer beveiligingsproblemen.”

[related_article id=”161452″]

Een krasse uitspraak, die in schril contrast staat met een ander citaat van Evans, waarin hij toegeeft dat de exploit die de recente problemen heeft veroorzaakt in Internet Explorer niet in andere browsers zit. “Ik ben niet op de hoogte dat deze kwetsbaarheid aanwezig is bij andere producten, maar die hebben ongetwijfeld andere veiligheidsproblemen”, aldus Evans.

"Kans op misbruik is klein"
De Microsoft-topman minimaliseert de ernst van de zaak ook enigszins: "De kans dat je met dit misbruik te maken krijgt, is minimaal – zelfs als je Internet Explorer 6 gebruikt. Je moet namelijk in de eerste plaats al terechtkomen op een website die de exploit draait."

Evans lijkt daarbij voorbij te gaan aan het feit dat zowat elke serieuze browserkwetsbaarheid op deze manier werkt, en dat het dus niet eigen is aan dit specifiek probleem.

Het is duidelijk dat Microsoft te kampen heeft met een pr-nachtmerrie, en dat ze de schade aan het imago van hun browser proberen te beperken. Of dit de juiste manier is, is nog maar de vraag. Voorlopig kunnen ze bij Microsoft nog niet zeggen wanneer er een patch klaar is die dit probleem oplost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business