Je bent op een website gebotst waarvan je veel bestanden zou willen downloaden. Als die op verschillende pagina’s verspreid staan, kan dat aardig wat tijd in beslag nemen. Dat is niet het geval wanneer je Webripper gebruikt. Je hoeft hier maar de URL van de beoogde site in te voeren en aan te geven op welk […]

Advertentie

Je bent op een website gebotst waarvan je veel bestanden zou willen downloaden. Als die op verschillende pagina’s verspreid staan, kan dat aardig wat tijd in beslag nemen. Dat is niet het geval wanneer je Webripper gebruikt.

Je hoeft hier maar de URL van de beoogde site in te voeren en aan te geven op welk type bestanden je aast, en de tool gaat geheel zelfstandig aan het werk. Alle gedownloade bestanden belanden dan in een aparte map.

[download_file]

Om te vermijden dat je al te veel ongewenste bestanden binnenhaalt, kun je op verschillende criteria filteren. Naast het bestandstype (Image, Video, Sound, Document, Other) en de bestandsextensie (bij Video bijvoorbeeld kun je kiezen tussen mpeg, avi, mov, qt, rv en wmv) is het mogelijk alleen bestanden of afbeeldingen van een bepaalde grootte binnen te halen.

Linkdiepte
Verder kun je ook sleutelwoorden opgeven die net wel of juist niet in de linktekst mogen voorkomen. Heel belangrijk is ook dat je de gewenste linkdiepte instelt. Standaard staat die op Unrestricted (follow all links), maar dat zal in veel gevallen tot al te omvangrijke downloads leiden. Om dat te voorkomen, beperk je de downloads bijvoorbeeld tot een bepaald niveau of blijf je binnen het beoogde domein.

Om te vermijden dat je aanbotst tegen niet toegankelijke pagina’s, kun je vooraf een inlog-id opgeven. Handig is ook dat je vanuit de resultatenlijst altijd nog de webpagina kunt opvragen waaruit de tool het bestand heeft opgehaald.