Mozilla heeft versie 3.6 van Firefox nu eindelijk ook officieel uitgebracht. Dat de browserversie in een eindspurt zat, bleek al eerder deze maand met het vrijgeven van de release candidate voor Firefox 3.6. We hebben het al eerder gehad over de nieuwe features van Firefox 3.6, maar we zetten de belangrijkste toch nog even op […]


Mozilla heeft versie 3.6 van Firefox nu eindelijk ook officieel uitgebracht. Dat de browserversie in een eindspurt zat, bleek al eerder deze maand met het vrijgeven van de release candidate voor Firefox 3.6.

We hebben het al eerder gehad over de nieuwe features van Firefox 3.6, maar we zetten de belangrijkste toch nog even op een rijtje.

Een van de opvallendste zaken die geïntroduceerd worden, zijn Personas. Dit zijn thema’s waarmee je Firefox persoonlijk kunt aanpassen met één enkele klik en zonder een herstart.


Firefox spoort ook gedateerde plug-ins op met de Plugin Updater en probeert op die manier veiligheidsrisico’s te beperken.

Maar waar Mozilla vooral op heeft ingezet met Firefox 3.6, is stabiliteit en prestaties. Applicaties van externe ontwikkelaars doen de browser minder vaak crashen, en door wijzigingen aan onder andere de Javascriptmotor reageert de browser sneller en heeft hij minder tijd nodig om op te starten.