Wanneer je dikwijls gebruikmaakt van P2P-netwerken en wilt vermijden dat iemand je downloadgedrag onder de loep kan nemen, kan PeerBlock handig zijn. Ook wanneer je advertenties of zelfs spyware geen kans wilt geven, biedt dit programma een uitweg. PeerBlock is gebaseerd op de broncode van PeerGuardian 2, en werkt op dezelfde manier. Het blokkeert verbindingen […]

Advertentie

Wanneer je dikwijls gebruikmaakt van P2P-netwerken en wilt vermijden dat iemand je downloadgedrag onder de loep kan nemen, kan PeerBlock handig zijn. Ook wanneer je advertenties of zelfs spyware geen kans wilt geven, biedt dit programma een uitweg.

PeerBlock is gebaseerd op de broncode van PeerGuardian 2, en werkt op dezelfde manier. Het blokkeert verbindingen met bepaalde servers. Hiertoe stelt het verschillende lijsten met ‘verboden’ IP-adressen ter beschikking, opgedeeld in categorieën: P2P, Ads, Spyware en Educational.

[download_file]

Deze lijsten kunnen worden geüpdatet via het internet. PeerBlock kan dit automatisch doen op door de gebruiker ingestelde tijdstippen. Het laat eveneens toe om lijsten te importeren en te exporteren. Onder meer op Iblocklist.com vind je diverse lijsten met IP-adressen die je door PeerBlock kunt laten blokkeren.

Verder houdt het programma een overzicht bij van pogingen om te verbinden met een IP-adres. Dit overzicht kun je filteren op datum, organisatie, IP-adres, protocol, enzovoorts. Hier kun je ook een bepaald IP-adres tijdelijk blokkeren of juist toelaten, door er met de rechtermuisknop op te klikken.

Ook kun je ervoor kiezen om http-verkeer toe te laten op geblokkeerde IP-adressen. Dit kan handig zijn wanneer je alleen het verkeer op de poorten 80 (http) en 443 (https) wilt toelaten. Dat doe je door op Allow HTTP in het hoofdvenster te klikken.