Nieuws

Easeus Partition Master 4.1.1 Home Edition

Wanneer je aan je partities wilt sleutelen, is Easeus Partition Master Home Edition een goede keus. Het kan FAT- (12, 16 en 32) en NTFS-partities op verschillende manieren bewerken.

Uiteraard kan het programma partities aanmaken en verwijderen, maar met Partition Master kun je ook bestaande partities vergroten en verkleinen, zonder verlies van data. Dat is iets wat Schijfbeheer van Windows XP niet kan (wel bij Windows Vista/7, maar hier kleven dan weer meer beperkingen aan). Natuurlijk moeten de bestaande gegevens wel passen op de nieuwe partitiegrootte.

[download_file]

Partities samenvoegen
Om partities samen te voegen is geen rechtstreekse functionaliteit voorzien, maar het programma ondersteunt het wel. Je moet eerst een van de twee partities verwijderen, en dan de andere vergroten zodat die de eerste partitie omvat.

Partities en zelfs hele schijven kopiëren kan van pas komen wanneer je een nieuwe schijf hebt gekocht, en alles van je oude schijf in één keer naar de nieuwe wilt kopiëren.

Minpunten
Het programma heeft echter een paar minpunten. Het eerste is dat je de Home Edition van Partition Master niet kan gebruiken op 64 bits-systemen. Een tweede minpunt is dat het alleen ondersteuning biedt voor FAT en NTFS. Andere bestandssystemen zoals ext3 worden niet herkend. Als je geen behoefte hebt aan een Linuxinstallatie, dan hoeft deze beperking geen probleem te zijn.

Heb je toch meer functies nodig, dan kan een commercieel pakket als Acronis Disk Director 10 wellicht een oplossing bieden. Het heeft onder meer ondersteuning voor Linuxbestandssystemen, en kan het bestandssysteem van een partitie wijzigen zonder dataverlies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business