In een eerste beslissing heeft de rechter van de Amerikaanse internationale handelscommissie (ITC) geoordeeld dat chipmaker Nvidia drie patenten van geheugenmaker Rambus schendt. De veroordeling gaat over geheugencontrollers. Die staan in voor de communicatie tussen geheugenchips en andere delen van de grafische processor. Nvidia wordt wel vrijgesproken van twee andere patentschendingen bij Rambus. De aanklacht […]


In een eerste beslissing heeft de rechter van de Amerikaanse internationale handelscommissie (ITC) geoordeeld dat chipmaker Nvidia drie patenten van geheugenmaker Rambus schendt.

De veroordeling gaat over geheugencontrollers. Die staan in voor de communicatie tussen geheugenchips en andere delen van de grafische processor. Nvidia wordt wel vrijgesproken van twee andere patentschendingen bij Rambus. De aanklacht loopt sinds juli 2008.

In een verklaring zegt David Shannon, Nvidia’s vicepresident, dat hij blij is met de beslissing rond de twee patenten. Maar tegelijk is hij teleurgesteld over het oordeel over de drie andere kwesties. Zo zegt hij dat alle vijf patenten nog altijd opnieuw bekeken kunnen worden en dat er nog een uitspraak voor de volledige handelscommissie moet komen.Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.