Nieuws

LastPass

Vergeet je wel eens welk wachtwoord je voor welke dienst gebruikt hebt? Installeer dan LastPass, een wachtwoordbeheerder die zich kan integreren in Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.

Tijdens de installatie kies je van welke browsers LastPass het wachtwoordenbeheer mag vervangen, en maak je eveneens een LastPass-account aan. De dienst biedt ook aan om wachtwoorden die zich al in een van je browsers bevinden te versleutelen in de LastPass Vault.

[download_file]

Behalve wachtwoorden kan LastPass andere gegevens zoals naam en adres invullen in online formulieren. Maar ook informatie als creditcardnummers en bankgegevens. Hiervoor kun je trouwens verschillende profielen aanmaken.

Eerste aanmelding
De eerste keer dat je een pagina bekijkt waarop je wilt inloggen, vraagt de LastPass-plug-in je eerst om je aan te melden met je LastPass-account. Heb je je eenmaal aangemeld, dan vraagt LastPass je of het deze gegevens mag onthouden, zodat de volgende aanmeldingen desgewenst automatisch kunnen gebeuren.

Wanneer je verschillende computers gebruikt, kan de ingebouwde synchronisatiefunctionaliteit heel handig zijn. Overal waar je inlogt met je LastPass-account krijg je al je wachtwoorden ter beschikking, zij het via de website of via een van de plug-ins. En aangezien LastPass multiplatform is (Windows, Mac OS en Linux), kun je er echt overal gebruik van maken.

Mobiel
LastPass heeft ook aan mobiele gebruikers gedacht: zo biedt het software aan voor diverse mobiele platformen, waaronder iPhone en Android. Het nadeel is dat je hiervoor een LastPass Premium-account nodig hebt. Dat kost je 12 dollar per jaar.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business