Nieuws

Oracle gaat investeren in overgenomen Sun

Oracle heeft zijn plannen voor Sun uit de doeken gegaan. Het gaat investeren in de producten van Sun om zijn soft- en hardwarestapel weer wat vollediger te maken.

Gisteren rondde Oracle zijn overname van Sun af, een proces dat nog voor de zomer van 2009 begonnen was. In heel die tijd benadrukte Oracle-CEO Larry Ellison dat Sun veel geld zou verliezen zolang Oracle niet kon ingrijpen op Sun.

Maar die ingrepen zijn nu wel toegelaten, en dus start Oracle met de revitalisatie van Sun. In een webconferentie werden overnames uit het verleden zoals PeopleSoft aangehaald om duidelijk te maken dat Oracle blijft investeren in het overgenomen merk en de producten.

Integratie is doel
Wat Oracle met Sun van plan is, mag vrij duidelijk zijn. Het wil Sun volledig opslokken en de hard- en software integreren om een volledige stapel hard- en software te maken. Klanten kunnen dan voor alles bij Oracle terecht: applicaties, middleware, een databank, een besturingssysteem, virtualisatie, servers, opslag en beheer.

Volgens Charles Phillips, de voorzitter van Oracle, ligt de innovatie van de toekomst niet in nieuwe ontwikkelingen. Integratie van de bestaande technologie daarentegen is de echte weg voorwaarts. En daarvoor gaat Oracle dus nieuwe technisch onderlegde lui aannemen. Voor onderzoek en ontwikkeling gaat het bedrijf het komende jaar 4,3 miljard dollar uittrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business