Nieuws

Comodo Internet Security 3.13

Wil je met je computer het net op, dan doe je dat maar beter niet zonder je machine te beveiligen. Comodo Internet Security is hiervoor een prima keus.

Tijdens de installatie van dit beveiligingspakket kun je kiezen of je de antivirus, de firewall, of beide wilt installeren. Wanneer je van medegebruikers te weten wilt komen of je een bepaald proces al dan niet hoeft te blokkeren, kan het handig zijn tijdens de installatie aan te geven dat je lid wilt worden van de Threatcastgemeenschap. Een account hoef je hiervoor niet aan te maken.

[download_file]

Als laatste stap van de installatie krijg je nog de mogelijkheid om de DNS-servers van Comodo te gebruiken, in plaats van die van je provider.

Eigen beveiligingsregels schrijven
Het antivirusonderdeel heeft een realtimescanner, laat on-demand scans en geplande scans toe, en kan al dan niet automatisch bestanden in quarantaine plaatsen. Virusdefinities worden geüpdatet voor elke scan, maar je kunt ook zelf een update aanvragen.

De firewall maakt het mogelijk om eenvoudig applicaties te blokkeren of te vertrouwen, maar voor meer gevorderde gebruikers kan het ook geavanceerder; zo kun je bijvoorbeeld je eigen beveiligingsregels schrijven.

Storend
Wanneer een proces toegang tot het internet vraagt, laat Internet Security een waarschuwing zien. Op deze meldingen lees je dan af hoeveel procent van de leden van Threatcast het proces hebben toegelaten of geblokkeerd, wat een indicatie kan zijn voor de aangewezen actie. Afhankelijk van het aantal programma’s dat je hebt, kunnen zulke meldingen wel frequent opduiken. Dat kan storend werken.

Internet Security bevat ook nog de module Defense+, waarmee je onder meer bepaalde bestanden en registersleutels kunt beschermen tegen ongeautoriseerde toepassingen.

Het statusscherm van Internet Security biedt een mooi overzicht van de laatste update van virusdefinities, gedetecteerde virussen en open netwerkverbindingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business