Nieuws

Windows 8 komt volgend jaar al

 

Een ex-medewerker van Microsoft heeft een lanceerdatum voor de volgende versie van Windows gelekt. Het lijkt erop dat Microsoft de tijd tussen twee versies wil inkorten.

Volgens een blogpost van Chris Green, tot voor kort ontwikkelaar bij Microsoft, is de start van de ondersteuning voor Windows 8 voorzien voor 1 juli 2011. Dat is de eerste datum die uitlekt voor een opvolger van Windows 7.

[related_article id=”161452″]

Of het volgende besturingssysteem ook werkelijk Windows 8 gaat heten, is niet bekend. In de recente lijst Windowsversies is enige inconsistentie te bekennen. Zo zijn er enkele jaartallen als naam gebruikt (95, 98, 2000), een paar iets meer enigmatische namen (XP en Vista) en nu recent het kernelnummer met Windows 7.

Twee jaar tussenliggend
Volgens de planning komt Windows 8 nog geen twee jaar na Windows 7. De tijd tussen twee releases was ooit veel langer. Tussen Windows XP en het volledig vernieuwde Vista lagen vijf jaren. Windows 7 volgde ongeveer drie jaar na Windows Vista, waar het sterk op gebaseerd is. Die timing probeert Microsoft nu aan te scherpen.

De volledige planning is te downloaden bij Neowin.net. Deze planning bevat ook data voor Office 2012, dat halverwege 2012 moet verschijnen.

update 02/02/10, 9u40: Microsoft stelt dat de timing uit de lucht gegrepen is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business