Nieuws

MakeInstantPlayer 1.3.7

Stel: je wilt een videobestand verspreiden onder je vrienden, maar je wilt er ook voor zorgen dat zij geen rekening hoeven te houden met de codec waarmee de video is gemaakt. Probeer dan eens MakeInstantPlayer.

Dit programma is geschreven rond MPlayer. Dat betekent dat het een enorme hoeveelheid videobestanden ondersteunt.

MakeInstantPlayer genereert een uitvoerbaar bestand door een videobestand te koppelen aan een kopie van MPlayer. Zo kun je het filmpje bekijken zonder extra software te hoeven installeren.

Compact of fullscreen
Voordat je MakeInstantPlayer zijn werk laat doen, kun je eerst verschillende opties wijzigen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen het resulterende uitvoerbare bestand in compacte modus te laten beginnen, dan wel het volledige scherm te laten innemen. Ook kun je een eigen pictogram aan het resultaat geven. Het is bovendien mogelijk de taal in te stellen, waaronder het Nederlands.

[download_file]

Het maken van dit uitvoerbaar bestand duurt op onze testmachine bijna een half uur voor een doorsnee videobestand van 700 MB. Ook het openen van het gegenereerde bestand is vrij traag; dit neemt een tweetal minuten in beslag.

De gebundelde MPlayer is overigens een vrij volledige videospeler. Je kunt beeldverhoudingen aanpassen, ondertitels laden en meer.

Voor de ervaren gebruikers biedt MakeInstantPlayer tevens een command line interface aan, van waaruit je onder meer een batchbestand kunt maken dat een hele reeks video’s na elkaar omzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business