Nieuws

Facebook haalt 400 miljoen gebruikers en vernieuwt

Facebook bestaat zes jaar en heeft inmiddels 400 miljoen gebruikers. Een jaar geleden was dat nog minder dan de helft. Tegelijk kondigt oprichter Mark Zuckerberg enkele vernieuwingen aan.

De werknemers van Facebook vierden de zesde verjaardag met een feest op de hoofdvestiging. Echt wilde dingen waren er niet gepland: Facebook zou een paar nieuwe elementen lanceren. “We geven een handvol nieuwe dingen vrij die de Facebookervaring van veel mensen zal verbeteren. Daar zijn enkele zaken bij waar mensen vaak naar hebben gevraagd”, zo beloofde Zuckerberg op voorhand.

Na de lancering zouden de mensen van Facebook helemaal uit de bol gaan met een Hackaton, een programmeermarathon. Alle werknemers werkten een nachtje door om te programmeren en nieuwe ideeën uit te werken.

Nieuwe navigatie
Amper een uur nadat Zuckerberg het nieuws beloofde, verscheen er meer informatie op de blog van Facebook. Er komt een nieuwe navigatie. Bedoeling is dat de belangrijkste toepassingen op Facebook bereikbaar worden via de boven- en de zijbalk.

(Beeld: The Facebook Blog)

In de navigatiebalk bovenaan komen de nieuwe notificaties, verzoekjes en boodschappen. Wat voorheen de rode tekstballon rechts onderaan was, komt dus naar linksboven. Het linkse menu wordt ook opnieuw ingedeeld. Het wordt makkelijker om de boodschappen, foto’s en video’s van je vrienden te bekijken.

(Beeld: The Facebook Blog)

Facebook gaat ook de verwarring oplossen die er bij veel gebruikers bestaat over de overzichten Live en Nieuws.

De vernieuwde homepage van Facebook werd gisteravond al gelanceerd voor 80 miljoen van de 400 miljoen Facebookgebruikers. Velen van hen hebben gevraagd om een betere chat. En die zal er ook komen.

De vorige vernieuwing, die nog maar van oktober 2009 dateert, zette kwaad bloed bij de gebruikers. 700.000 gebruikers verzetten zich toen tegen de vernieuwingen. Het is afwachten hoe de nieuwe aanpassingen ontvangen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business