Nieuws

Luchtmacht VS bestelt cloud bij IBM

IBM heeft in de Verenigde Staten een groot contract binnengehaald om de luchtmacht te voorzien van een cloud.

De cloud die IBM gaat maken moet een gigantisch netwerk ondersteunen: negen commandocentra, honderd militaire bases en 700.000 man personeel. En de cloud moet dan nog eens behoorlijk veilig zijn en voldoen aan de standaarden van de luchtmacht en van de Amerikaanse overheid.

“We zullen moeten demonstreren hoe de cloud een middel voor de luchtmacht kan zijn om de informatie in hun netwerk te beheren, monitoren en beveiligen”, zegt luitenant-generaal William Lord, CIO van de luchtmacht. “We hebben de expertise van IBM’s commerciële prestaties in de cloud onderzocht en we hebben hen gevraagd een architectuur te ontwikkelen die leidt tot betere prestaties van de luchtmacht op vlak van operaties, analyse en beveiling.”

Veiligheidsmaatregelen
In de cloud van de luchtmacht wordt steam computing gebruikt. Dat is een technologie om alle gegevens op het netwerk permanent in de gaten te houden en te analyseren. Zo kunnen tekenen van een bedreiging of van een netwerkfalen snel opgespoord worden.

Sensoren leveren voortdurend gegevens over de gezondheid van het netwerk, zodat de luchtmacht snel kan ingrijpen bij een cyberaanval. IBM zou ook autonomic computing gaan gebruiken. Daarmee past het netwerk zich automatisch aan aan de prestatiebehoeften en responstijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business