Nieuws

PlayStation 3 nog steeds verlieslatend

Ondanks de stijgende verkoop van PlayStation 3-consoles en de goede kwartaalcijfers die Sony recent toonde, maakt het bedrijf nog steeds verlies op elke gameconsole die het verkoopt.

Volgens zakenkrant Wall Street Journal, die de resultaten van het derde kwartaal van Sony onder de loep nam, verliest het bedrijf “zes cent op elke dollar die binnenkomt met de verkoop van PS3-hardware”. Omdat de PlayStation 3 intussen nog maar 300 dollar kost (bij ons zo’n 300 euro) mogen we dus veronderstellen dat Sony per console 18 dollar verliest.

Verlieslatende consoles niet ongewoon
In de game-industrie is het gebruikelijk dat er verlies wordt geleden op verkoop van consoles. Maar de verliezen van Sony springen er toch uit. Volgens schattingen kost het namelijk 805 dollar om de PS3 te produceren.

Financieel directeur Nobuyuki Oneda zegt aan de Wall Street Journal dat Sony “de productiekosten van de PS3 met vijftien procent naar beneden wil hebben gehaald in maart 2011”. Een ingreep die het bedrijf tientallen miljoenen yens zou opleveren.

Sony zet wel degelijk stappen in de goede richting. In december schatte iSuppli, een bedrijf dat de productiekosten van gameconsoles en andere producten becijfert, dat Sony 37 dollar per eenheid verliest. Als dat cijfer intussen al teruggebracht is tot 18 dollar, is de kans reëel dat de PS3 binnenkort winstgevend wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business