Nieuws

IBM lanceert Power7-processor

De nieuwe Power7-chip van IBM is een processor met acht kernen, die elk vier taken tegelijk aankunnen. Daarmee heeft IBM nu een processor met 32 virtuele kernen.

Voor de Power7-chip heeft IBM zich sterk gebaseerd op de technologie achter de Cellprocessor, de chip die onder andere in de PlayStation gebruikt wordt. IBM heeft dat soort processors ook al gebruikt in de supercomputer Roadrunner, die in het Amerikaanse Los Alamos National Laboratory staat.

Een Cellchip is sterk in floating point operations, berekeningen dus. Die sterkte heeft IBM ook in de Power7-chip gestoken. Doordat de chip bestaat uit acht kernen die vier threads tegelijk aankunnen, is de processor geschikt om veel berekeningen tegelijkertijd uit te voeren.

[related_article id=”152275″]

Nieuwe systemen
IBM levert ook een aantal nieuwe servers rond de nieuwe chips. De IBM Power 780 is een nieuwe categorie van schaalbare high-endservers. Ze kunnen tot 64 Power7-kernen gaan.

De IBM Power 770 is een server uit het middensegment met eenzelfde maximumaantal kernen als de IBM Power 780. De Power 755 is een clusternode met 32 Power7-kernen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business