De Chinese politie heeft de grootste site met opleidingen voor hackers in China gesloten. Volgens de krant China Daily heeft de politie drie mensen opgepakt die het bedrijf Black Hawk Safety Net leiden. Ze worden ervan verdacht dat ze aanvalssoftware ter beschikking hebben gesteld. Dat is een strafbaar misdrijf in China. Er is ook een […]


De Chinese politie heeft de grootste site met opleidingen voor hackers in China gesloten.

Volgens de krant China Daily heeft de politie drie mensen opgepakt die het bedrijf Black Hawk Safety Net leiden. Ze worden ervan verdacht dat ze aanvalssoftware ter beschikking hebben gesteld. Dat is een strafbaar misdrijf in China. Er is ook een totaalbedrag van 1,7 miljoen yuan bevroren(181.466 euro).

Volgens de Chinese lokale overheid was Black Hawk Safety Net de grootste website om hackers op te leiden. Deze site ronselde openlijk nieuwe leden en gaf lessen in hacktechnieken. De website verspreidde ook trojans onder zijn leden.


Sinds zijn oprichting in 2005 heeft de website ongeveer twaalfduizend leden verzameld en zeven miljoen yuan (749.674 euro) aan inschrijvingsgeld binnengehaald. Meer dan 170.000 mensen hadden een gratis lidmaatschap.